Hlavní obsah

Neznámý člověk střílel v Praze na tramvaj a autobus. Patrně vzduchovou zbraní

Foto: Policie ČR

Poškozená skla na pražské tramvaji s číslem 26.

Reklama

Dosud neznámý pachatel minulý týden v Praze střílel na vozy MHD. Šlo o tramvaj a autobus.

Článek

Na dotaz Seznam Zpráv to dnes potvrdil mluvčí pražské policie Jan Daněk. „Událost se stala ve středu okolo 18:30 v oblasti tramvajové zastávky Nádraží Zahradní Město na Švehlově ulici v Praze 10 ve chvíli, kdy vozy projížděly tímto místem.“

Seznam Zprávy hovořili s jedním z cestujících v tramvaji. „Šlo o tramvaj číslo 26. Ozvaly se rány, které jednoznačně zněly jako střelba, a byla poškozena tři boční skla. Myslím, že to lidi, kteří byli uvnitř, docela vyděsilo a bylo opravdu veliké štěstí, že nebyl nikdo zraněný,“ popsal.

Poškozeno na obou vozidlech bylo celkem sedm bočních skel. Materiální škoda je odhadována na 130 tisíc korun. Policie vyzývá svědky události, aby se přihlásili na lince 158. Podle prvotních zjištění k poškození mohlo dojít vlivem střelby ze vzduchové zbraně.

Foto: Policie ČR

Střelbou byl poškozen i autobus.

Při incidentu nebyl nikdo zraněn a v tuto chvíli je prověřován pro podezření z trestného činu poškození cizí věci.

Podobný incident se odehrál loni v Hronově na Náchodsku, kde pachatel plynovou zbraní střílel na linkový autobus. Mělo jít o „mladickou nerozvážnost“, přičemž policie dvaadvacetiletého muže obvinila z poškození cizí věci a výtržnictví, za což mu hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Doporučované