Hlavní obsah

Piráti v Řeporyjích chtějí odvolat Novotného. Mám na salámu, reaguje

Foto: David Neff

Řeporyjský starosta Pavel Novotný čelí snahám o své odvolání.

Reklama

Řeporyjský starosta Pavel Novotný čelí ve své obci novému problému. Předseda tamní pirátské buňky by ho zítra rád odvolal.

Článek

Piráti v Řeporyjích chtějí ve středu prosadit svůj návrh na odvolání starosty Pavla Novotného (ODS). Kvůli jeho odsouzení za výtržnictví. Je k tomu prý zavázán koaliční smlouvou.

„Starosta Novotný nesplnil to, k čemu se sám písemně zavázal. Namísto toho, aby si přiznal svoje pochybení a odstoupil, dělá, že se nic nestalo. Proto jsme navrhli jeho odvolání,“ uvedl předseda tamního místního sdružení Pirátů Jan Liška.

Reagují na loňské nepravomocné odsouzení Novotného, který dostal dvouletou podmínku za výtržnictví, podněcování k trestnému činu a nebezpečné pronásledování podnikatele a údajného sportovního manažera Marka Víta.

„Do koaliční smlouvy jsme prosadili, aby jakékoliv další odsouzení znamenalo jeho konec ve funkci starosty,“ uvedl Liška.

Na žádost o reakci starosta Novotný Seznam Zprávám napsal: „Naskakujete na provokace po**ka Jozefa Čupky, jedné z chyb v Matrixu Pirátů. Mám pirátskou místostarostku a práci. Jen mě provokuje, po**k. Mám na salámu.“ Redakci požádal o přesnou citaci. Jozef Čupka, o kterém píše, je v Řeporyjích zastupitelem za Piráty.

Bývalý bulvární novinář Novotný je starostou Řeporyjí od roku 2018. Ve svém úřadě je velice výrazný. Do povědomí širší veřejnosti se dostal třeba zřízením pomníku Vlasovcům, kteří Řeporyje v roce 1945 osvobodili.

V minulosti čelil také obžalobě za hanobení komunistů, které nazval „bolševickými podlidmi“. Tehdy pro Seznam Zprávy uvedl, že žalobce, který měl případ na starost, ho už dlouhodobě pronásleduje.

Reklama

Doporučované