Hlavní obsah

Poslankyně ANO posílala hromadné zprávy „Volte ODS“. Hrozí jí vyloučení

Foto: Facebook Romany Fischerové, Seznam Zprávy

Romana Fischerová je poslankyní hnutí ANO a místostarostkou Lysé nad Labem na Nymbursku.

Reklama

Věc kolem Romany Fischerové podle zjištění Seznam Zpráv už řeší vedení hnutí ANO. Pokud se podezření potvrdí, je to nepřijatelné, prohlásil Andrej Babiš.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Poslankyni Romaně Fischerové vážně hrozí vyhazov z hnutí ANO. Jeho předsednictvo bude totiž podle zjištění Seznam Zpráv vyšetřovat podezření, že Fischerová před zářijovými komunálními volbami rozesílala hromadné zprávy, aby lidé volili kandidáta ODS.

„Pokud je to pravda, je to nepřijatelné,“ reagoval pro Seznam Zprávy předseda hnutí Andrej Babiš. Potvrdil zároveň, že o incidentu ví a že vedení strany ho bude řešit.

Poslankyně Fischerová, jinak také místostarostka v Lysé nad Labem na Nymbursku, vyzývala přes whatsappové zprávy, ať voliči v nedalekých Milovicích dají hlas kandidátovi občanských demokratů.

Přidala i praktický návod, jak na volebním lístku křížkovat, aby lídr ODS uspěl. A také výzvu, ať příjemci předávají zprávu dál. Zprávy posílala ze svého telefonního čísla.

Nyní se k věci nevyjádřila. „Mám jednání,“ odpověděla Fischerová na žádost redakce o rozhovor a položila telefon. Pak už mobil nezvedala. Neodpověděla ani na zaslanou zprávu.

V Milovicích byl jedničkou ANO bývalý poslanec Milan Pour. A Fischerová s ním má - podle několika důvěryhodných zdrojů - dlouhodobě spory, které se týkají vnitřního fungování středočeského ANO.

Foto: Dan Materna / MAFRA / Profimedia

Milan Pour byl do loňska poslancem hnutí ANO, předtím čtyři roky vedl jako starosta Milovice na Nymbursku.

Pour informace Seznam Zpráv nepopřel, ale ani se k nim nevyjádřil. „Bez komentáře,“ řekl pouze.

Už před dvěma týdny však na svůj facebookový profil napsal, že je „silně znechucen počínáním politicky činné osoby z Lysé nad Labem z hnutí ANO, která zasáhla do komunálních voleb v Milovicích“.

„Tato osoba zasílala dva dny před volbami řetězové zprávy lidem z Milovic, aby volili ODS a starostu Lukáše Pilce, a tím chtěla ovlivnit výsledek voleb v Milovicích v neprospěch hnutí ANO,“ zveřejnil Pour. Fischerovou ale napřímo nejmenoval.

Dodal však, že bude usilovat vyloučení „této osoby“ z hnutí.

Foto: Seznam Zprávy, Seznam Zprávy

Status lídra ANO Poura na facebooku. Zveřejnil ho dva týdny po volbách do zastupitelstev.

V Milovicích nakonec ANO dosáhlo čtyř mandátů, stejný počet křesel získala i ODS. Koalici nakonec složilo ANO, STAN a nezávislí z Milovice sobě.

Fischerová obhájila zastupitelský mandát v Lysé nad Labem.

Reklama

Doporučované