Hlavní obsah

Praha 1 nechala v noci zakázat vjezd do velké části Starého Města

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Od čtvrtka je omezený vjezd do velké části Starého Města na Praze 1 v hodinách nočního klidu. Informoval o tom radní Vojtěch Ryvola. Na hluk si dlouhodobě stěžují zejména obyvatelé Dlouhé třídy.

Článek

Radnice Prahy 1 nechala nainstalovat značky zakazující vjezd do velké části Starého Města mezi 22. večerní a 6. ranní hodinou. Cílem je omezit hluk, který v noci ruší místní obyvatele. ČTK to řekl radní Prahy 1 pro dopravu Vojtěch Ryvola (ANO).

Přijaté opatření fakticky zahrnuje celou oblast mezi Dvořákovým nábřežím, Pařížskou, Staroměstským náměstím a Revoluční. Na hluk si dlouhodobě stěžují zejména obyvatelé Dlouhé, kde se nachází velké množství populárních nočních podniků.

Vozy dopravní obsluhy, místních obyvatel či taxislužby podle radního do oblasti stále vjedou, ale každého budou moci zastavit strážníci a zkontrolovat, že má důvod na místě být. Krok učinilo vedení radnice bez toho, aby o něm předem informovalo. Podle Ryvoly se tím chtělo vyhnout vyhroceným diskuzím, které dopravní opatření často provázejí. Radní dodal, že opatření platí ode dneška a radnice ho předem konzultovala s městskou policií, která je připravena zahájit kontroly.

Reklama

Doporučované