Hlavní obsah

Prezident Miloš Zeman je na návštěvě Slovenska

Foto: Twitter/Jiří Ovčáček, Seznam Zprávy

Prezident Miloš Zeman s předsedou Národní rady Slovenské republiky Borisem Kollárem.

Reklama

Prezident nečekaně odjel na Slovensko. Jeho cesta souvisí s třicátým výročím vzniku Slovenského státu.

Článek

Prezident Miloš Zeman zavítal první den roku 2023 do Bratislavy. Důvodem je 30. výročí vzniku samostatné Slovenské republiky.

Informaci Hrad zveřejnil na sociálních sítích. Následně ji potvrdil Seznam Zprávám mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

„Program zahájil přátelským setkáním s předsedou Národní rady Slovenské republiky Borisem Kollárem,“ uvedl mluvčí na sociálních sítích.

„Pan prezident se zúčastní slavnostního ceremoniálu udílení státních vyznamenání Slovenské republiky, slavnostní akt bude přenášet RTVS,“ popsal Ovčáček další program prezidenta pro Seznam Zprávy.

O plánování návštěvy hovořil říjnu šéf Zemanova zahraničního odboru Rudolf Jindrák. Tehdy ale termín cesty neuvedl, jen že by na Slovensko před koncem mandátu Zeman ještě rád zavítal. Obdobně - pokud zdraví dovolí - avizoval cestu do Srbska.

Ke konci druhého prezidentského mandátu Miloš Zeman cesty - a to nejen zahraniční - utlumil na minimum. Důvodem byl zejména jeho zdravotní stav.

Loni v říjnu jen po několikaměsíční pauze navštívil Ústecký kraj. Tam se rozloučil s veřejností s tím, že další tour po regionech do konce svého volebního období již neplánuje.

Reklama

Související témata:

Doporučované