Hlavní obsah

„Už nejezděte.“ Pražský zastupitel rezignoval po sporu o placení v kempu

Foto: Autokemp Nýrsko

Ilustrační snímek.

Reklama

Provozovatelé autokempu Nýrsko si stěžují, že skupina kolem zastupitele Prahy 13 Rudolfa Weydy (ODS) se chovala arogantně a zůstaly po ní nezaplacené účty. Weyda rezignoval na funkci a odstupuje z voleb.

Článek

I události 150 kilometrů vzdálené od hlavního města mohou ukončit kariéru komunálního politika. Zastupitel Prahy 13 Rudolf Weyda (za ODS) se vzdává mandátu po událostech na dovolené na Plzeňsku.

Weyda z pondělí na úterý přespával se skupinou motocyklistů v Autokempu Nýrsko. Jenže část lidí ze skupiny odjela z kempu bez zaplacení.

„Vzkaz pro p. Weydu Rudolfa – zastupitele pro Prahu 13 a jeho přátele: Už k nám nikdy nejezděte! Možná, že jsme vidláci, jak jste nás nazval, ale chováme se slušně a platíme za ubytování,“ napsali provozovatelé kempu na svůj facebook.

„Hlavně že pan Weyda po nás chtěl, abychom ženám, co za nimi přijely, vařili po zavírací době. A pak nezaplatí za kemp,“ dodala pro Seznam Zprávy majitelka autokempu Adéla Hošťálková.

Weyda podle ní zaplatil za první část skupiny a za druhou, která dorazila později, se zaručil. Pražský zastupitel pro Seznam Zprávy potvrdil, že skupina, která s ním cestovala, opravdu odjela bez placení. Zároveň se ale od ní distancoval.

„Naše skupina na motorkách zaplaceno měla. Za vozidla, která přijela za námi, nenesu a ani nemohu nést odpovědnost,“ uvedl Weyda ještě předtím, než se rozhodl rezignovat.

„Samozřejmě, že je znám, ale prostě si asi mysleli, že jsme platili my,“ dodal.

Weyda nejdříve jako řešení viděl, že přiměje část výpravy, aby zpětně za ubytování zaplatila. Později ale přišla zpráva, že se vzdá funkce zastupitele.

„Pan Rudolf Weyda rezignoval na funkci zastupitele městské části Praha 13 a do nadcházejících komunálních voleb nebude kandidovat,“ napsala mluvčí městské části Lucie Steinerová.

Na otázky Seznam Zpráv, proč se nakonec rozhodl k tomuto kroku, už Weyda nereagoval. V nadcházejících volbách měl kandidovat z 11. místa jako bezpartijní na kandidátce ODS, kterou vede dlouholetý starosta Prahy 13 David Vodrážka.

Vadilo chování spíš než neplacení

Autokemp přitom škodu ani nevyčísloval. Pohybovala by se ale kolem tisíce až patnácti set korun. Majitelům více vadilo, že skupina kolem pražského zastupitele nedodržovala řád kempu a chovala se neurvale, ačkoliv jim ve všem vyšli vstříc.

„Jsme malý rodinný kemp a vyžadujeme pořádek, protože nás navštěvuje spousta rodičů s dětmi. A nikdo není zvědavý na bandu motorkářů, která dělá bordel. Manžel jim šel jednou říct, ať se ztiší, což odkývali, ale když přišel podruhé, tak už ho poslali do patřičných míst,“ popisuje svou zkušenost Hošťálková.

„Jinak ho vůbec neznám. Že je zastupitel, je jeho problém, ne můj. Vadilo nám ale, že tam pak říkali, ať to platit nechodí, že už tady nechali dost peněz,“ tvrdí Hošťálková.

Reklama

Doporučované