Hlavní obsah

V nadcházejících dnech bude v Česku opět mrznout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: hanif66, Shutterstock.com

Na snímku mrazem spálená meruňka.

Reklama

Teploty v Česku v nadcházejících dnech opět klesnou k nule a zejména v noci a ráno může i mrznout. Zejména v jižních Čechách a na severu republiky v noci na pátek hrozí mráz, nejen přízemní, ale na celém území.

Článek

V noci na čtvrtek budou přízemní mrazíky zejména v jižní polovině Čech a na severu republiky. Toto upozornění platí zejména pro Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský kraj, Vysočinu, Olomoucký kraj a sever Pardubického, Královéhradeckého a Libereckého kraje. „V noci na pátek se riziko mrazů rozšíří na celé území,“ dodali meteorologové.

Z pátku na sobotu se mohou přízemní mrazíky ještě vyskytnout na jihozápadě a západě Čech, v ostatních regionech už bude tepleji. Informoval o tom dnes Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na webufacebooku. Mráz podle něj může poškodit především ovocné stromy, vinnou révu a vzešlou zeleninu.

Meteorologové už dřív avizovali, že chladné počasí, které je v ČR druhý týden, bude pokračovat do konce pracovního týdne. Dnes očekávají ve východní polovině i vydatné srážky spojené s nízkými teplotami, hlavně na severovýchodě podle nich nepřekročí sedm stupňů Celsia. V některých oblastech ČR může přechodně i intenzivně sněžit. Konkrétně na Šumavě, v Jeseníkách a Beskydech dnes místy napadne podle předpovědi až deset centimetrů sněhu.

O víkendu se podle meteorologů oteplí. V sobotu se denní teploty dostanou k 20 stupňům Celsia a v neděli ojediněle mohou dosáhnout i letních 25 stupňů Celsia.

Reklama

Doporučované