Hlavní obsah

Češi se v Edenu utkají s Poláky. Na zápas dohlédnou stovky policistů

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Ilustrační foto

Reklama

Česká fotbalová reprezentace večer v Praze rozehraje kvalifikaci o postup na evropský šampionát. Jejím soupeřem bude Polsko. Policie kvůli zápasu chystá rozsáhlá bezpečnostní opatření, velké riziko ale nevidí.

Článek

O kvalifikační premiéru je velký zájem a stadion v pražském Edenu s kapacitou téměř 20 tisíc míst je vyprodaný. Svůj tým přijdou podpořit nejen Češi, ale i fanoušci z Polska.

Výkop je naplánován na 20:45, areál se otevře o dvě hodiny dříve.

„Pražská policie přijala v souvislosti s pátečním fotbalovým utkáním adekvátní bezpečnostní opatření,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová s tím, že v akci bude několik stovek policistů, a to včetně těch se psy a na koních.

„Opatření přizpůsobujeme okolnostem, takže je to do jisté míry individuální. Základní postup je ale stejný,“ řekla mluvčí Seznam Zprávám s tím, že policie podle ní bere v úvahu nejen očekávaný počet návštěvníků, ale například i povahu fanoušků. Ti polští přitom nemají nejlepší pověst.

Jejich pohyb tak policie hodlá monitorovat ve městě i na stadionu, plánuje také jejich doprovod ke stadionu. „Policisté budou pořizovat fotografie a videa. Celá akce je monitorována, aby se mohly dále řešit případné přestupky,“ nastínila mluvčí.

Nahrávky & Nabíječky II.

Foto: Seznam Zprávy

Zuzana Hodková a Jindřich Šídlo.

Jindřich Šídlo, autor satirického pořadu Šťastné pondělí, a moderátorka SZ Byznys Zuzana Hodková se opět vydávají po stopách české fotbalové reprezentace. Důvod je jasný: Euro 2024. 

Poté, co loni české fotbalisty sledovali v Lize národů, je tentokrát doprovodí v kvalifikaci na šampionát. Zápasy a především jejich zákulisí vám přiblíží v sérii netradičně pojatých videí.

Byť jsou policisté připraveni i na možné konflikty, podle Siřišťové by k větším problémům dojít nemělo. „Nevnímáme to jako příliš rizikové utkání,“ řekla Seznam Zprávám.

Policisté návštěvníky nabádají, aby nechali auta doma a pokud možno využili hromadnou dopravu. Parkovací kapacity kolem stadionu jsou podle nich omezené. „Před začátkem utkání a po jeho skončení se budou v okolí s velkou pravděpodobností tvořit kolony, které budou na místě usměrňovat policisté z oddělení řízení dopravy,“ podotkla mluvčí.

Na kolik bezpečnostní opatření přijdou, podle ní zatím nelze odhadnout. V potaz se prý musí brát například možné zásahy policistů mimo službu.

  • Kompletní výsledky Čechů v kvalifikaci a tabulka skupiny.
  • Po vlně nadšení nastává čas na střízlivé zhodnocení, jaké jsou na závěrečném turnaji její šance. Na prognózy je však brzy.

Reklama

Doporučované