Hlavní obsah

Inspekce obvinila policisty, kteří napadli dívku. Žena může být zproštěna služby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Renata Matějková, Seznam Zprávy

Ilustrační fotografie.

Reklama

aktualizováno •

Policejní inspekce obvinila policistu za napadení dívky před barem na Smíchově. Stíhá i jeho přítelkyni, která může být v důsledku toho zproštěna služby.

Článek

Doplnili jsme informaci Policie ČR o možném zproštění výkonu služby stíhané policistky.

Vyšetřovatelé z Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) obvinili ve středu policistu a policistku, kteří v únoru v baru na pražském Smíchově v opilosti napadli několik dívek a jednu pak před barem zranili. Mluvčí pražských městských žalobců Aleš Cimbala to potvrdil serveru Novinky.cz.

„V dotazované věci došlo 24. dubna k zahájení trestního stíhání dvou fyzických osob – příslušníků bezpečnostních sborů pro jednání, které bylo kvalifikováno jako přečin výtržnictví spáchaný dílem samostatně, dílem ve spolupachatelství. U jedné z obviněných osob též kvůli zločinu těžkého ublížení na zdraví,“ uvedl Cimbala.

Jak upřesnil, obvinění z ublížení na zdraví se týká policisty, který v noci na 17. února při incidentu na ulici před barem na Nádražní ulici v Praze 5 zranil devatenáctiletou dívku, výtržnictví má na krku on i jeho životní partnerka.

Dívka, kterou policisté napadli před barem, utrpěla zlomeninu nohy. Musela podstoupit operaci a doba jejího léčení přesáhla šest týdnů.

Více o incidentu si přečtete zde:

Policistovi, který je postaven mimo službu, hrozí podle ČTK až desetileté vězení, jeho přítelkyni až dva roky. Policie dnes na Platformě X oznámila, že vzhledem k trestnímu stíhání policistky s ní nadřízený nyní povede řízení, které může vést rovněž ke zproštění výkonu služby.

Reklama

Doporučované