Hlavní obsah

Policie pronásledovala převaděče od Břeclavi až k Bratislavě

Řidič vzdal ujíždění až u obce Lozorno, informovala policie.Video: Policie ČR, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jihomoravští policisté pronásledovali v neděli ráno převaděče skoro až do Bratislavy. U obchodního centra v Břeclavi vysadil 23 migrantů a snažil se ujet.

Článek

Policisty na migranty vysazené u nákupního centra upozornili místní, hlídky následně začaly pátrat i po převaděči v dodávce. Spatřily ho na D2 poblíž slovenských hranic, kde se jej pokusily zastavit.

„Muž za volantem na rozsvícené majáky reagoval úplně opačně, prudce dupl na plyn a začal hlídce zběsile ujíždět až na Slovensko,“ popsal mluvčí Petr Vala.

Policisté v pronásledování na základě platných předpisů pokračovali i za slovenskou hranicí. Během několika minut za kličkující dodávkou ujeli desítky kilometrů, řidič je svým vozem podle mluvčího opakovaně blokoval a několikrát se je pokusil vytlačit ze silnice.

Až poblíž obce Lozorno převaděč ujíždění vzdal, sjel na pole a utekl do lesa. Podezřelého muže zanedlouho vypátrali slovenští kolegové, uvedl mluvčí.

Policie případ prověřuje pro podezření ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Od začátku tohoto roku do 25. září zajistila jihomoravská policie 8241 migrantů, v drtivé většině šlo o státní příslušníky Sýrie, a zadržela 65 převaděčů. Od 1. září do 25. září hlídky zajistily 4867 migrantů a zadržely 32 převaděčů. Loni za celý rok policisté na jihu Moravy odhalili 483 migrantů.

Reklama

Doporučované