Hlavní obsah

Policisté s majákem se na Berounsku srazili s jiným autem, tři zranění

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Snímek je ilustrační.

Reklama

Nehoda se odehrála během policejní honičky, během které pronásledovalo odcizené auto dvanáct hlídek.

Článek

Policisté v neděli u Králova Dvora na Berounsku pronásledovali odcizené auto, do akce se zapojilo 12 hlídek a letecká služba. Při pronásledování se jedno policejní auto se zapnutým majákem srazilo s vozidlem, které mu uhýbalo. „Jeho řidič a dva policisté utrpěli lehké zranění. Odcizené auto se dosud nepodařilo vypátrat,“ řekla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Policisté zaznamenali ukradené auto na průjezdových kamerách. Kolem 15:00 ho začali pronásledovat, do akce se zapojily hlídky ze Středočeského a Plzeňského kraje. Pronásledování však poznamenala dopravní nehoda.

„Řidič osobního vozidla policistům s majákem uhýbal ke krajnici, zastavil a pak se zase rozjel a střetl se s policejním vozidlem. Policista a policistka utrpěli lehké zranění, byli převezeni do nemocnice. Stejně tak řidič osobního vozidla,“ uvedla Schneeweissová. Podle dechové zkoušky nikdo z řidičů nepil před jízdou alkohol.

Pronásledované auto se dosud nepodařilo vypátrat. „Dál se po něm pátrá, ale už ne s nasazením letecké služby a tolika hlídek,“ řekla mluvčí kolem 20:00.

Reklama

Doporučované