Hlavní obsah

Státní zástupce obžaloval muže, který vyhrožoval příbramské nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Státní zástupce obžaloval muže, který loni v listopadu vyhrožoval příbramské nemocnici. Za šíření poplašné zprávy mu hrozí až pět let vězení, uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová pro ČTK.

Článek

Na vývoj v případu upozornil server příbram.cz. Dvaatřicetiletý muž podle policie volal do nemocnice a vyhrožoval jí likvidací, odkazoval při tom na střelbu ve Fakultní nemocnici Ostrava.

Příbramská nemocnice byla kvůli výhrůžce déle než čtyři hodiny uzavřena, dovnitř mohli jen pacienti s akutními potížemi a vchody hlídala policie. Později se pachatel sám přihlásil policii a k činu se přiznal.

Podle policie kriminalisté v lednu ukončili vyšetřování a zaslali na okresní státní zastupitelství návrh na podání obžaloby pro šíření poplašné zprávy. Státní zástupce již podal pro tento trestný čin obžalobu.

„V případě pravomocného rozhodnutí o vině může být obžalovaný muž podle trestního zákoníku ohrožen trestem odnětí svobody od jednoho roku do pěti let,“ uvedla dnes na webu policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Muž podle policie volal 2. listopadu před 10:00 na recepci nemocnice, stěžoval si na přístup a chod zařízení a byl vulgární. Recepční se ho snažila přerušit a předat mu kontakt na pracovníka, který se stížnostmi zabývá. Volající na to však podle policie nereagoval a vyhrožoval nemocnici likvidací. Poukazoval při tom na tragickou událost, která se stala předloni v Ostravě. Dvaačtyřicetiletý muž tam střílel v čekárně traumatologické ambulance. O život přišlo sedm lidí a další dva byli vážně zraněni.

Policisté společně se strážníky po telefonátu zabezpečili vchody do příbramské nemocnice a pátrali po volajícím. Okolo 14:00 muž zavolal na policii a přiznal se, kriminalisté ho zadrželi a obvinili. Před 14:30 se nemocnice mohla vrátit k běžnému provozu.

Reklama

Doporučované