Hlavní obsah

Drogově závislí jako bílí koně. Rozkryli jsme fungování kontroverzní nadace

Záhady Josefa Klímy ze 17. 9. 2020: Kontroverzní nadace – najímají bílé koně a šéf není způsobilý k právním úkonům.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Nadační fond Abbigail Williams má své hlavní aktivity ve virtuálním prostoru. Přes sociální sítě ukazuje silné lidské příběhy drogově závislých lidí, týraných žen, kteří přes svou osobní zpověď popisují boj se závislostí.

Článek

„Slibovali mi, že budu bydlet s nimi, že na mě dohlédnou, doléčení, psychiatra, psycholožku, vyřeší se mnou soudy ohledně syna. Slíbili, že mi pomůžou i s oddlužením. No a nikdy mi nepomohli s ničím,“ popisuje svou zkušenost s nadačním fondem Abbigail Williams z Brna Nikol, bývalá drogově závislá žena.

Ona, stejně jako mnoho dalších, se na tuto nadaci obrátila v dobré víře, že jí v těžké životní situaci pomohou. Jak dnes sama říká, bohužel se ale žádné pomoci od nadace nedočkala. Potvrzují to i další klienti a bývalí zaměstnanci, kteří zpochybňují činnost nadace – prý jim nejde o to pomáhat, ale své klienty používají jen jako zástěrku pro různé kontroverzní aktivity, jako například ovládaní firem přes bílé koně.

Jednou z hlavních postav a mozkem tohoto nadačního fondu je Paul William Kubas. Právě on s klienty natáčí rozhovory. Mimo jiné, jak ukazuje na sociálních sítích, bojuje i proti zločinu v Brně.

Odhaluje dealery, nelegální činnost, upozorňuje na tzv. mafii. On sám má ale problematickou minulost. Na jeho jméno se váže celá řada exekucí, firmy, kde působil, skončily krachem a je zbaven způsobilosti k právním úkonům.

Jak vlastně tento nadační fond funguje, z jaké činnosti je financovaný? Jak své kontroverzní metody obhajuje sám duchovní otec projektu Kubas?

Odpovědi naleznete v úvodním videu.

Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:55.

Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované