Hlavní obsah

Dvě školní budovy v Opavě mají opravený obvodový plášť, nová jsou i okna

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Dvě školní budovy v Opavě mají opravený obvodový plášť. Město do rekonstrukcí Mateřské školy Mostní a Základní školy Malé Hoštice, které mají zateplené fasády, nová okna a dveře, investovalo přes 11 milionů korun.

Článek

Magistrát obě stavby převzal v minulých dnech. Výuku v nich dokončovací práce nijak neovlivnily. „Na Mostní, kde práce probíhaly od konce června, jsme proinvestovali zhruba dva miliony korun,“ uvedla mluvčí radnice Lada Dobrovolná a doplnila, že zakázka na škole v Malých Hošticích vyšla město na více než 9,4 milionu korun.

V Malých Hošticích, což je opavská městská část, se začalo pracovat na začátku června. „V rámci oprav tady byl ve dvorní části objektu vybudován i nový vstup do chodby u šaten včetně ocelového schodiště a plošina pro dopravu stravy do přípravny v suterénu. Novou tvář má i hlavní vstup do školy včetně vstupního schodiště, fasáda tělocvičny a část fasády uliční je doplněna dřevěnými lamelami,“ řekla Dobrovolná.

Zrekonstruována a nově zateplena byla podle ní i střecha. V létě tak pomůže eliminovat přehřívání vnitřních prostor, v topné sezoně naopak udržovat v budově příznivé klima. Komfort užívání učeben mají zvýšit nainstalované venkovní žaluzie.

Reklama

Související témata:

Doporučované