Hlavní obsah

Central Group přestaví papírny u Stromovky na luxusní byty

Foto: Central Group

Bytový projekt v pražské Bubenči koupil od skupiny Realism developer Central Group.

Reklama

Starý průmyslový areál v Praze-Bubenči se změní na stovky luxusních bytů. Projekt získal developer Central Group. Další velký pozemek přikoupila společnost na Jarově v Praze 3.

Článek

Největší stavitel nových bytů Central Group nakoupil v Praze další pozemky na novou výstavbu. Firma miliardáře Dušana Kunovského pořídila velký bytový projekt v Praze-Bubenči. Developer rovněž rozšířil na dvojnásobek areál na Jarově, jehož první polovinu získal již v červnu.

Celkem již Central Group letos nalil do pozemkových akvizic více než 2,5 miliardy korun. „Všechny vydělané peníze vracíme zpátky do dalšího rozvoje Central Group a pro další rok máme na akvizice připraveny další 2,5 miliardy. Pozemky a komerční areály jsme schopni vykoupit rychle a s okamžitou platbou ceny hned při podpisu kupní smlouvy,“ uvedl Kunovský.

Největším novým přírůstkem v portfoliu bytové jedničky je projekt v Bubenči nedaleko Císařského ostrova. Na místě bývalých papíren vyroste nedaleko parku Stromovka soubor s 500 luxusními byty. Celý brownfield se rozprostírá téměř na šesti hektarech. Prodávajícím byl (stejně jako u poloviny projektu na Jarově) developer Realism.

„Prodej projektu v pražské Bubenči byl součástí větší divestiční strategie, v jejímž rámci se akcionáři rozhodli prodat tři velké projekty,“ řekl Martin Hubinger, generální ředitel skupiny Realism.

Na stavebním úřadě již pro projekt v Bubenči leží žádost o územní rozhodnutí. To je klíčové razítko podmiňující získání stavebního povolení.

Na Jarově v Praze 3 se rozšířením pozemku na dvojnásobek podařilo vytvořit prostor pro výstavbu tisícovky bytů. Na parcele je v současnosti výrobně-skladový areál.

„Zcelení obou částí nám umožní vytvořit komplexní urbanistický návrh celého území, kde kromě bydlení a prostor pro obchody, služby a jinou občanskou vybavenost bude i dostatek zeleně pro trávení volného času,“ poznamenal Kunovský.

Kromě pozemků v Bubenči a na Jarově letos Central Group nakupoval též ve Vysočanech. Nedaleko stanice metra Hloubětín tam pořídil parcelu na 150 bytů.

Celkově Central Group vlastní kolem 1,5 milionu metrů čtverečních pozemků. Pražské Václavské náměstí by se na ně vešlo třiatřicetkrát. Na pozemcích plánuje developer 30 000 nových bytů.

Reklama

Doporučované