Hlavní obsah

Moneta vyplatí z loňského zisku devět korun na akcii, celkem 4,6 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Ilustrační snímek.

Reklama

Moneta Money Bank vyplatí akcionářům na dividendách 4,6 miliardy korun z loňského čistého zisku 5,4 miliardy. Dividenda bude činit devět korun na akcii. Zbylé peníze převede banka na účet nerozděleného zisku z předchozích let.

Článek

Před rokem Moneta vyplatila dividendu 4,1 miliardy korun z předloňského čistého zisku, který činil 4,7 miliardy korun. Dividenda činila osm korun na akcii. Letos bude dividenda činit devět korun na akcii. Rozhodnutí schválila valná hromada banky. Celkem tak banka vyplatí 4,6 miliardy korun. Celkový loňský čistý zisk Monety byl 5,4 miliardy.

Právo na dividendu budou mít ti akcionáři, kteří budou zapsáni v Centrálním depozitáři cenných papírů k rozhodnému dni 29. dubna 2024 jako akcionáři banky. Dividenda bude vyplacena bezhotovostně 21. května. S akciemi Monety se obchoduje na pražské burze. Dnes po 13:30 posilovaly o 0,4 procenta na 102,4 koruny na akcii.

Dnešní valné hromady se zúčastnili akcionáři držící 74,59 procenta akcií oprávněných hlasovat. „Návrhy předložené valné hromadě podpořily i tzv. proxy poradenské agentury, společnosti ISS a Glass Lewis, které doporučily akcionářům hlasovat pro všechny body programu,“ uvedla tisková mluvčí Monety Zuzana Filipová.

Před rokem Moneta vyplatila dividendu 4,1 miliardy korun z předloňského čistého zisku, který činil 4,7 miliardy korun. Dividenda činila osm korun na akcii.

Největším akcionářem Monety je finanční skupina PPF. Ta dříve usilovala o spojení Monety se svou skupinou Air Bank. Plán ale předloni na jaře padl.

Reklama

Doporučované