Hlavní obsah

Po hororovém debutu na burze žaluje Trump spoluzakladatele své společnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: lev radin, Shutterstock.com

Donald Trump

Reklama

Donald Trump zažaloval spoluzakladatele společnosti Trump Media, prý porušili dohody. Trumpova mediální společnost nedávno zaznamenala 21% pokles akcií.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Donald Trump pustil společnost, která stojí za jeho sociální sítí Truth Social, na burzu – a po rychlém vzepětí přišlo zveřejnění výsledků firmy a poté ještě prudší pád.

Donald Trump nyní tvrdí, že spoluzakladatelé jeho společnosti Trump Media Andy Litinsky a Wes Moss nedokázali správně nastavit řízení společnosti rozjet celou sociální síť a najít vhodného partnera pro vstup na burzu, což v posledku vyústilo i v propad akcií o 21 procent.

Trestem má být, že přijdou o svůj téměř 9% podíl v hodnotě více než 606 milionů dolarů (cca 14 miliard korun), uvedla agentura Bloomberg.

Trump podal žalobu u floridského soudu už 24. března. Tvrdí v ní, že se dvojice snažila v rámci boje o svůj podíl torpédovat dohodu o vstupu na burzu. Protistrana naopak tvrdí, že Trump chtěl další miliony akcií navíc, čímž by jejich podíl ve firmě prakticky vymazal.

Delawarský soudce odmítl Litinského a Mossovu žalobu projednávat ve zrychleném režimu poté, co Trumpovi právníci souhlasili s tím, že nebudou usilovat o snížení jejich podílu ve firmě. Oba také soudci řekli, že budou na Floridě usilovat o pozdržení Trumpovy žaloby.

O ní soudce netušil, byl podle svých slov „ohromen“, protože obvyklé by bylo podat protižalobu právě u soudu v Delaware. Za tuto právní kličku hrozí Trumpovi postih.

I přes prudký pád činí hodnota společnosti více než sedm miliard dolarů, což oceňuje Trumpův 57% podíl zhruba na čtyři miliardy dolarů.

Reklama

Doporučované