Hlavní obsah

Boeingu naprasklo sklo v kokpitu. Musel se vrátit do Tokia

Foto: KITTIKUN YOKSAP, Shutterstock.com

Boeing 737-800 společnosti All Nippon Airways.

Reklama

Boeing 737-800 japonských aerolinek All Nippon Airways na cestě do prefektury Tojama se musel vrátit zpět do Tokia, neboť posádka objevila prasklinu na jedné z vnějších vrstev čelního skla kokpitu.

Článek

Na palubě letu číslo 1182 bylo 59 pasažérů, cesta se podle mluvčí letecké společnosti obešla bez dalších incidentů. Prasklina se objevila v jedné ze čtyř vrstev skla kokpitu a podle mluvčí nijak nenarušila letové vlastnosti stroje ani nezapříčinila pokles tlaku v kabině, uvádí agentura Reuters.

Společnost Boeing se minulý týden dostala na titulní stránky novin, když jednomu z jejích strojů 737 MAX 9 ve službách amerických aerolinek Alaska Airlines za letu odpadla část trupu. Stroj se zhruba po 20 minutách z výšky 4900 metrů bezpečně vrátil na letiště a nikomu ze 174 cestujících a šesti členů posádky se nic nestalo.

Incident z minulého týdne přiměl americký Federální úřad pro letectví (FAA), aby nařídil přibližně 170 těchto letadel po celém světě dočasně odstavit z provozu. Výsledkem je také všeobecné zpřísnění dohledu nad firmou Boeing.

Reklama

Související témata:

Doporučované