Hlavní obsah

Akcie Uberu prudce vystřelily. Firma ohlásila odkup v hodnotě sedmi miliard

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Hodnota akcií alternativní taxislužby Uber dosáhla v tomto týdnu historického maxima. Firma, která vykázala svůj první čistý zisk od vstupu na burzu v roce 2019, představila plán zpětného odkupu cenných papírů za 7 miliard dolarů.

Článek

Odeznění koronavirové krize a návrat zaměstnanců do práce hrály do karet alternativní taxislužbě Uber. Ta v loňském roce poprvé od vstupu na burzu v roce 2019 dosáhla černých čísel a také poprvé spustí program zpětného odkupu akcií v hodnotě sedmi miliard dolarů.

„Schválení našeho prvního programu zpětného odkupu akcií je projevem důvěry v silnou finanční dynamiku společnosti,“ řekl finanční ředitel Uberu Prashanth Mahendra-Rajah.

Akcie Uberu je v současnosti k mání za 81,4 dolaru. Při vstupu na burzu před pěti lety stála 45 dolarů. „Uber jede na plné obrátky a rozhodl se, že je čas vrátit kapitál zpět vlastníkům. Je to projev důvěry v poptávku po jejich službách, stejně jako v operativní disciplínu dokonale provedenou generálním ředitelem Darou Khosrowshahim,“ řekl Thomas Hayes, předseda hedgeového Great Hill Capital pro agenturu Reuters.

Reklama

Související témata:

Doporučované