Hlavní obsah

Den v byznysu: Zdražování není konec. Vláda odhadla, kolik bude stát elektřina

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pondělí 13. prosince.

Článek

Havlíček: Elektřina i plyn výrazně porostou

Cena elektřiny poroste v příštím roce o 30 až 50 procent, cena plynu o 50 až 70 procent, řekl ministr průmyslu a obchodu v demisi Karel Havlíček. Vliv na zdražování má podle něj rostoucí cena emisních povolenek, které mají vliv na cenu energie z 20 až 30 procent.

E.ON čelí kritice

Dodavatel energií E.ON čelí kritice klientů. Uzavíral s nimi smlouvy na dobu určitou, ale jen část měla cenu fixovanou. Pod stejným názvem totiž nabízel různé tarify, z nichž některé fix neobsahovaly. Někteří zákazníci se proto nyní diví oznámení o zvýšení cen dodávek.

Lira pokračuje ve výrazném propadu

Turecká lira pokračuje v masivním propadu, dopoledne klesla vůči dolaru o sedm procent. Za poslední rok tak její hodnota spadla asi o polovinu. Na vině jsou obavy ze zásahů prezidenta Erdogana do ekonomiky.

Bitcoinoví hackeři napadli Twitter indického premiéra

Hackeři v neděli krátce dostali pod kontrolu Twitter indického premiéra Naréndry Módího. Z účtu výrazného kritika kryptoměn odeslali tweet o tom, že Indie přijímá bitcoin a bude ho distribuovat mezi občany. Tweet se i přes brzké smazání rychle šířil. Módí má ze všech světových lídrů nejvíc sledujících, a to přes 70 milionů lidí.

Spider-Man může trhnout rekord

Tento týden míří do kin třetí díl nového Spider-Mana, od kterého se očekává zlom v návštěvnosti kin během pandemie. O premiéru je takový zájem, že se v USA lístky přeprodávají za víc než půl milionu korun.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované