Hlavní obsah

Home Credit se stahuje z Indie. Za dvě miliardy prodá svůj tamní byznys

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: T. Schneider, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Skupina Home Credit, která patří české investiční společnosti PPF, prodává své podnikání v Indii. Za 80 milionů eur (téměř dvě miliardy Kč) je získá skupina investorů vedená společností TVS Holdings.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Transakci ještě musejí schválit indické regulační orgány, uzavřena by měla být do konce roku, uvedla v pátek firma na svém webu.

Skupina Home Credit je mezinárodní poskytovatel spotřebitelského financování, kořeny má v Česku. Investiční společnost PPF podniká ve 25 zemích v Evropě, Asii a Severní Americe. Investuje do finančních služeb, telekomunikací, médií, biotechnologií, nemovitostí či strojírenství.

TVS získá podíl 80,7 procenta, společnost Premji Invest pak 10,8 procenta. Zbytek si mezi sebou rozdělí další investoři. Indický konglomerát TVS podle agentury Reuters uvedl, že akvizice zapadá do jeho strategie budování přítomnosti v indickém finančním sektoru.

Prodej bude znamenat odchod společnosti Home Credit z Indie více než deset let poté, co tam vstoupila na trh spotřebitelského financování. Už začátkem letošního roku se Home Credit dohodl na prodeji svých aktivit ve Vietnamu zhruba za 20 miliard korun thajské firmě SCB X.

Majitelkou PPF je nejbohatší Češka Renáta Kellnerová s rodinou. Skupinu převzala, když její manžel Petr Kellner zhruba před třemi lety zahynul při havárii vrtulníku na Aljašce. PPF se nyní více orientuje na západní trhy.

Související témata:

Doporučované