Hlavní obsah

Rakouská firma se brání ovládnutí českým miliardářem. Nabídl málo

Foto: Profimedia.cz

Miliardář Radovan Vítek.

Reklama

Plán českého miliardáře Radovana Vítka na ovládnutí rakouské realitní firmy Immofinanz má trhliny. Vedení firmy totiž nedoporučilo akcionářům hlasovat pro Vítkovu nabídku na odkoupení významné části akcií.

Článek

Představenstvo a dozorčí rada rakouské realitní společnosti Immofinanz nedoporučují akcionářům přijmout nabídku českého miliardáře Radovana Vítka na převzetí podniku. Nabízenou cenu považují za příliš nízkou, uvádějí ve středeční tiskové zprávě. Vítkova společnost CPI Property Group (CPIPG) už v Immofinanz vlastní 32 procent akcií a prostřednictvím nabídky chce získat většinový podíl.

„Představenstvo a dozorčí rada vítají záměr CPI Property Group těžit z atraktivního růstového potenciálu firmy Immofinanz a podpořit její rozvoj a expanzi jakožto dlouhodobý velký akcionář. Cena, kterou CPIPG za akcie Immofinanz nabízí, je však výrazně nižší než současná hodnota firmy a neodráží její významný růstový potenciál,“ píše se v tiskové zprávě.

CPIPG za každou akcii Immofinanz nabídla 21,2 eura (519 Kč), nabídka platí do 23. února. Cena akcií na vídeňské burze se nyní pohybuje v blízkosti 22,6 eura.

Immofinanz je významným vlastníkem kvalitních komerčních nemovitostí. Kromě Rakouska vlastní reality i v dalších středoevropských zemích, kde má silné zastoupení také CPIPG. Je to Německo, Česko, Polsko a Maďarsko. V Immofinanz dosud jako investor působil Vítkův syn Radovan Patrick Vítek.

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Vlastní nemovitosti v Česku, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, ve Švýcarsku, dále ve Francii, Rumunsku, Rusku a Británii.

Vítek vlastní v CPI Property Group 87,8 procenta. Podle časopisu Forbes je jedním z osmi českých dolarových miliardářů.

Reklama

Doporučované