Hlavní obsah

Intel má novou filozofii „AI všude“. Míří na automobilový trh

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Intel expanduje na automobilový trh akvizicí společnosti Silicon Mobility a hodlá sjednotit řešení práce s energií u elektromobilů.

Článek

Americký výrobce počítačových čipů Intel na veletrhu CES představil své plány na propojení umělé inteligence a automobilového trhu. Jedním z hlavních bodů strategie je akvizice společnosti Silicon Mobility, která se specializuje na vývoj řešení pro inteligentní správu energie v elektromobilech.

„Čínský výrobce automobilů Zeekr bude první společností, která využije systém umělé inteligence na čipu společnosti Intel ve svých vozidlech. Tento systém zahrnuje hlasové asistenty s umělou inteligencí a možnost vést videokonference,“ uvedl šéf automobilového oddělení společnosti Intel Jack Weast pro společnost Reuters.

Kromě toho bude Intel předsedat nové pracovní skupině pro standardizaci řízení napájení automobilů. Tímto způsobem se společnost snaží sjednotit řešení pro efektivnější řízení spotřeby energie ve vozech.

Intel přitom není jediná technologická firma, která sní o úspěchu v bohatém automobilovém světě. O vlastním voze či spolupráci na něm v minulosti informovala například firma Dyson, která je známá svými vysavači. Vlastní elektromobil představil výrobce telefonů a jiné elektroniky z Číny Huawei a na systémech pro samořiditelné vozy pracuje i výrobce grafických čipů Nvidia.

Reklama

Doporučované