Hlavní obsah

Samsung očekává prudký nárůst zisku. Pomohla AI i dražší čipy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: JPstock, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Samsung očekává, že zisk mu za první kvartál letošního roku vzroste meziročně o více než 900 %. Důvodem jsou dražší čipy a vysoká poptávka po produktech souvisejících s umělou inteligencí.

Článek

Výrobce elektroniky Samsung, který ve světě platí za předního producenta čipů, chytrých telefonů a televizorů, odhaduje, že jeho provozní zisk v prvních třech měsících letošního roku vzrostl na 114 miliard korun, což je meziroční skok o 931 %.

Úspěch táhne zejména zájem o čipy. A to „navzdory různým potenciálním překážkám, včetně politiky úrokových sazeb a geopolitických otázek“, uvedla stanice CNN Business.

Odhadované výsledky jihokorejské firmy překonaly očekávání analytiků o zhruba 10,3 miliardy korun. Tato částka by se mohla potenciálně zvýšit, což naznačuje i tisková zpráva korejské společnosti.

„Výše uvedené odhady vycházejí z K-IFRS. Vezměte prosím na vědomí, že korejské předpisy pro zveřejňování informací neumožňují uvádět odhady zisku jako rozpětí. V souladu s těmito předpisy představují výše uvedené údaje medián níže uvedených rozpětí odhadů,“ uvedl Samsung.

Odhaduje se, že světové ceny paměťových čipů se za poslední rok zvýšily přibližně o pětinu, uvedla agentura BBC.

Reklama

Doporučované