Hlavní obsah

Video: Další boeing v problémech. Tentokrát odpadl kryt motoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Boeing se 135 cestujícími a šesti členy posádky na palubě mířil do Houstonu v Texasu.Video: twitter/rawsalerts

 

Reklama

Problémy společnosti Boeing z poslední doby narůstají. V neděli odpadl kryt motoru Boeingu 737-800 při startu letu aerolinek Southwest Airlines z Denveru do Houstonu. Příslušné instituce už zahájily vyšetřování.

Článek

Americké letecké regulační orgány zahájily vyšetřování poté, co se při startu letadla Boeing odlomil kryt motoru a zasáhl vzletovou klapku. Jedná se o poslední z řady bezpečnostních problémů, s nimiž se výrobce letadel Boeing potýká.

Let 3695 společnosti Southwest Airlines vystoupal v neděli kolem osmé hodiny místního času do výšky přibližně 3140 metrů, než se 25 minut po startu kvůli incidentu vrátil na mezinárodní letiště v Denveru. Letadlo Boeing se 135 cestujícími a šesti členy posádky na palubě směřovalo do texaského Houstonu.

Letecká společnost uvedla, že údržbářské týmy letadlo prověřují. Jde o model 737-800, který měla nahradit problémová řada 737 Max.

Incident prohloubil problémy, s nimiž se společnost Boeing potýká v době, kdy se připravuje na zásadní změny ve svém vedení. Její generální ředitel Dave Calhoun minulý měsíc oznámil, že na konci letošního roku odstoupí, a šéf divize komerčních letadel Stan Deal odešel s okamžitou platností.

Federal Aviation Administration (FAA) vyšetřuje několik dalších nedávných problémů s motory společnosti Southwest Airlines. Let modelu 737 ve čtvrtek přerušil vzlet a vrátil se zpět k bráně na letišti v Texasu poté, co posádka ohlásila problémy s motorem. FAA vyšetřuje i další let Boeingu 737 z 25. března, který se vrátil na letiště v Austinu v Texasu poté, co posádka ohlásila možný problém s motorem.

Reklama

Doporučované