Hlavní obsah

Elis Mraz na konec měsíce chystá nový singl! Píseň vznikala ve spolupráci se švédským producentem

Elis Mraz má za sebou několik spoluprací se světovými producenty.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Elis Mraz, nebo chcete-li Eliška Mrázová, se dostala do povědomí veřejnosti před čtyřmi lety díky soutěži Hlas ČeskoSlovenska. Tentýž rok se v anketě Český slavík Mattoni stala Objevem roku.

Článek

Na začátku své kariéry byla hodně spojovaná s ukulele. „Hraji na něj pořád, ale k tomu mám další tři nástroje. Do toho skládám, snažím se to namixovat. A také jsem začala zpívat víc soul, tak šlo ukulele trochu stranou,” říká Eliška Mrázová.

Písně si zpěvačka skládá hlavně sama, měla ovšem i song, který pro ni složil Fernando Saunders. „Což byl baskytarista Suzanne Vega nebo Lou Reeda, hrál i s Ericem Claptonem. A právě Fernando pro mě složil písničku na CD, které jsem vydávala v 19 letech,” vysvětluje zpěvačka.

Eliška velmi dobře ovládá angličtinu. Má za sebou anglickou školku a jazykovou třídu na gymnáziu. Měla přítele Američana a angličtina ji prostě baví. „Teď jsem sama a snažím se soustředit na sebe. Když jsem byla zamilovaná, tak jsem byla v lásce víc než v práci, nedokázala jsem se na nic pořádně soustředit. Teď se toho snažím využít,“ říká Eliška Mrázová.

V poslední době má za sebou Eliška hodně cest do zahraničí. Hlavně do Ameriky, Velké Británie, Švédska a Holandska. „Skládala jsem tam hudbu se světovými producenty, což mi dalo strašně moc, co se týče zkušeností, a spoustu úžasných skladeb.” Jednu z písní, kterou natočila se švédským producentem, přezpívala i do češtiny a plánuje ji vydat na konci měsíce jako singl.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované