Hlavní obsah

Eurovision Song Contest už zítra. Česko má šanci na historicky první výhru!

Mikolas Josef bude bojovat o postup v prvním semifinále.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

V úterý začíná mezinárodní pěvecká soutěž Eurovision Song Contest, která má i letos českého zástupce. Je jím Mikolas Josef, který vzešel jako vítěz z národního kola. Je to po sedmé, co má Česká republika zástupce v Eurovizi. A letos dost silného.

Článek

Zpěvák na soutěž ovšem málem ani neodjel. Zranil se při zkouškách na pódiu v Lisabonu, kde se Eurovize koná, a nemohl se postavit na nohy. Musel na magnetickou rezonanci a dlouho to s ním nevypadalo dobře. Nakonec se ale vyloučilo podezření na vyhřezlou ploténku a Mikolas na Eurovizi vystupovat bude.

Zazpívá svoji písničku, kterou si sám napsal, produkoval a natočil videoklip. Jmenuje se Lie To Me. Není vůbec poznat, že ji zpívá Čech, což je pro takovou soutěž určitě dobře. Mikolas má výbornou angličtinu, prozradil, že chodil na anglickou školu. Vzešel jako absolutní vítěz z národního kola a porazil tak Debbi, Pavla Calltu nebo třeba skupinu Eddie Stoilow.

A na webových stránkách Eurovize se objevují i odhady bookmakerů na to, kdo postoupí do hlavního finále z prvního semifinálového kola. A Česká republika, tedy Mikolas Josef, je tam na druhém místě. První je Izrael. Na celkovou výhru Eurovize je Mikolas Josef třetí v pořadí. První semifinále s Mikolasem Josefem se koná už zítra v 9 hodin večer, druhé 10. a finále Eurovision Song Contest 12. května.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované