Hlavní obsah

Eurovize by mě mohla vyšvihnout, doufá nadějný zpěvák Jakub Ondra

Jakub Ondra a Štěpán Krtička v pořadu Slavní na Televizi Seznam: O hudbě, Eurovizi a hraní na ulici.Video: Veronika Farářová

 

Reklama

O účast na letošní Eurovizi bojuje i čtyřiadvacetiletý Jakub Ondra. Byť je jeho talent nesporný, víc mediální přízně by mu v kariéře vůbec neškodilo. Řekl to v Televizi Seznam, kde byl hostem pořadu Slavní i s bubeníkem Štěpánem Krtičkou.

Článek

„Když jsem viděl, jak Eurovize vyšvihla Mikolase Josefa, tak jsem si řekl, proč bych to nezkusil i já. Píseň Space Sushi je myslím přesně to, co by mohlo táhnout. Byl bych rád, kdyby se to povedlo,“ řekl v Televizi Seznam Jakub Ondra, který se s Mikolasem zná i z doby, kdy hráli jen na ulici.

„Na ulici jsem hrál dlouho, i se spoustou umělců. Dokonce i s Mikolasem, se kterým jsme pak byli měsíc v Oslu. Potřeboval si vydělat na svůj první videoklip,“ zavzpomínal dál Ondra.

Přiznal, že mu v začátcích jeho kariéry chybělo víc sebevědomí. Výrazně mu pomohlo, že začal hrát se Štěpánem Krtičkou, kterého úplnou náhodou poznal ve školní jídelně.

„Poznali jsme se ve škole, v jídelně, kam jsem si chodil občas zahrát. Ale ne během obědů, ale po obědech, kdy už tam nikdo nebyl. Styděl jsem se. A Štěpán šel právě okolo, vzal koš, vysypal ho a začal se mnou hrát,“ objasnil čtyřiadvacetiletý Jakub Ondra.

„Pak jsem ty koše vysypával i Na Příkopech před národní bankou, kde jsme s Kubou taky hráli. Ale pak jsem zjistil, že existuje něco jako cajón a na ten jsem začal hrát,“ dodal se smíchem mladý bubeník Štěpán.

Celý rozhovor najdete v úvodním videu. Je součástí magazínu Slavní, který můžete v premiéře sledovat na celoplošné Televizi Seznam každou neděli od 21 hodin.

Reklama

Doporučované