Hlavní obsah

Exprezidenta Václava Klause pustili z nemocnice do domácího léčení

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Václav Klaus na snímku z června 2021, kdy slavil narozeniny.

Reklama

Václav Klaus se léčil na urologické klinice. Do nemocnice se vrátil minulý čtvrtek na doléčení předchozích potíží. Nyní bude pokračovat v domácím léčení.

Článek

Bývalý prezident Václav Klaus byl v pátek propuštěn z Ústřední vojenské nemocnice v Praze, informovaly o tom Blesk Zprávy.

„Prezident Václav Klaus byl dnes propuštěn z nemocnice do domácí léčby. Po dohodě s ošetřujícím lékařem bude do Ústřední vojenské nemocnice docházet na občasné kontroly,“ řekl webu Petr Macinka z Institutu Václava Klause.

Exprezident Klaus byl v posledních týdnech hospitalizován už potřetí. Při minulém odjezdu z nemocnice novinářům řekl, že měl žaludeční komplikace a také velmi vysoký tlak, kvůli čemuž se necítil dobře.

Klaus neměl v minulosti zdravotní problémy často. Jeho zdraví média sledovala v roce 2008, kdy podstoupil operaci kyčelního kloubu. V roce 2012 se podrobil operaci šedého zákalu. Na konci letošního února onemocněl covidem-19. Po přednášce pro studenty Vysoké školy ekonomické se nechal otestovat na koronavirus a výsledek byl pozitivní. Po vyšetření v nemocnici se odjel léčit domů.

Reklama

Doporučované