Hlavní obsah

Falešný kontrolor EET vylákal od obchodníků peníze. Policii zatím uniká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Večerní zprávy, 18. 4. 2017.

 

Elektronická evidence tržeb se stala inspirací pro podvodníka. Snažil se od obsluhy vylákat peníze za překontrolování a aktualizaci pokladního systému. Ve dvou ze tří případů uspěl.

Článek

Novou povinnost obchodníků a hospodských evidovat své tržby využil podvodník. V centru Plzně vylákal ve dvou provozovnách peníze za kontrolu a aktualizaci systému. Policie po něm už několik týdnů pátrá.

„Na základě oznámení byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu,“ uvedla Veronika Hokrová, mluvčí policie.

V jednom případě podvodník vylákal od obsluhy 5400 korun, v druhém 4900 korun. Při třetím pokusu narazil.

„Přišel slušně vypadající člověk,“ popisuje Seznam Zprávám servírka Markéta, která podvodníkovi nenaletěla. Podle ní šlo o muže ve věku 40 až 45 let se světlými nebo prošedivělými vlasy.

„Přišel s tím, že je domluvený s majitelem ohledně aktualizace systému a abych mu dala peníze,“ dodává Markéta. Ta ale pro jistotu sama zavolala majiteli. Podvodník mezitím utekl.

Policie proto radí, aby obsluha v restauracích a obchodech byla obezřetná. Základní pravidlo je žádat po kontrolách legitimaci.

Falešný kontrolor vylákal peníze za aktualizaci EET. Policie ho stále nedopadla.

Doporučované