Hlavní obsah

Faltýnek: Kvůli zahraničním misím se má Filip sejít i se Šlechtovou

Jaroslav Faltýnek: Za sebe říkám, že v otázce zahraničních misí nejsme ochotni ustoupit.Video: Pavlína Kosová, Seznam Zprávy

 

Reklama

„Je to otázka debaty,“ řekl Seznamu 1. místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek.

Článek

Komunisté ukázali, že podpora vládní koalici hnutí ANO a ČSSD nebude zadarmo.

Kromě možnosti dosazovat své lidi do státních a polostátních podniků požadují za podporu koalice i to, že vláda přehodnotí jeden z bodů dohodnutého programu, který mluví o posilování vojenských zahraničních misí.

„Jejich postoj k NATO a zahraničním misím je obecně známý, ale je pravda, že pro nás je to nová věc, kterou před nás položili na stůl,“ řekl v rozhovoru pro Seznam 1. místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek.

Dokonce říká, že kdyby bylo na něm, prosazuje vůči komunistům jasné stanovisko.

„Za sebe říkám, že v otázce zahraničních misí nejsme ochotni ustoupit," uvedl, ale hned naznačuje, že hnutí ANO bude s komunisty vyjednávat. „Je to otázka do debaty.“

I proto se po návratu ze zahraničí sejdou předseda komunistů Vojtěch Filip a předseda ANO Andrej Babiš, ale podle Faltýnka by to měla být schůzka ve třech.

„Určitě by u té debaty měla být s panem předsedou Filipem a s naším předsedou i ministryně obrany Karla Šlechtová,“ uvedl Faltýnek.

Nebude to tak zřejmě schůzka v poklidném duchu. Komunisté Šlechtovou totiž dlouhodobě kritizují a už několikrát volali po její výměně.

Reklama

Související témata:

Doporučované