Hlavní obsah

Favoritky končí, finále si v Paříži zahrají Siniaková s Krejčíkovou

Foto: Oliver Sálus, Profimedia.cz

Reklama

Favorizované tenistky Barbora Strýcová a Andrea Sestini Hlaváčková nezvládly ryze české semifinále pařížského Roland Garros. Siniakové s Krejčíkovou podlehly ve dvou setech.

Článek

Finále pařížského Roland Garros si zahraje český tenisový pár Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Do ryze českého semifinále proti dvojici Barbora Strýcová a Andrea Sestini Hlaváčková vstoupil lépe mladší pár. Barbora Strýcová ztratila hned úvodní servis celého duelu.

Naopak Krejčíková se Siniakovou nepustily soupeřky v první sadě ani k jedinému brejkbolu. Za stavu 5:3 pak Strýcová znovu nezvládla dopodávat svůj gem, a tak první sada připadla Krejčíkové se Siniakovou.

Druhá sada byla dlouhou dobu vyrovnaná, za stavu 3:2 ale přišel nepovedený gem při podání Sestini Hlaváčkové. Suverénní hra Siniakové s Krejčíkovou pokračovala i ve zbývajících dvou gemech. Při podání Strýcové přišly dva mečboly, které už český pár využil.

Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou zvítězily po hodině a deseti minutách 6:3 a 6:2 a zahrají si grandslamové finále. V něm v sobotu vyzvou japonský pár Hozumiová a Ninomiyaová. Pro Krejčíkovou je to první grandslamové finále v kariéře, Siniaková si o titul zahrála na US Open v roce 2017. S Lucií Hradeckou podlehla páru Čan Jung-žanová a Martina Hingisová.

Reklama

Doporučované