Hlavní obsah

Ferrari potvrdilo spolupráci s Charouzovou stájí ve Formuli 2, do Prahy přijeli oba jezdci

Noví piloti Charouz Racing System přijeli poprvé do Prahy a mluvili o plánech na novou sezonu.Video: Josef Mačí

 

Reklama

Za českou stáj budou jezdit v nové sezoně Antonio Fuoco a Louis Delétraz.

Článek

Ferrari a Česko. Spojení, které se od příští sezony naplno rozjede. Partnerství mezi českou stájí Charouz Racing System a Ferrari Driver Academy, která funguje jako juniorka týmu F1, přijel do Prahy stvrdit její ředitel Massimo Rivola.

„Samozřejmě že se značkou, kterou máme, se nemůžeme jen závodů účastnit. Vždycky chceme vyhrávat. Šampionát bude ale velmi vyrovnaný,” řekl pro Seznam Zprávy Rivola.

Do Česka také poprvé přijeli oba noví piloti. Prvním z nich je Antonio Fuoco, který v minulé sezoně Formule 2 skončil na osmém místě a dojel si pro jedno vítězství.

„V nadcházející sezoně se chci dále zlepšovat a bojovat o titul. Samozřejmě víme, že se stájí Charouz jsme v seriálu nováčky, takže budeme muset o to tvrději pracovat,” dodal Fuoco.

Závodní dvojici doplňuje Louis Delétraz, který má motorsport v krvi. Jeho otec Jean-Denis jezdil ve Formuli 1 nebo 24 hodin Le Mans. V minulé sezoně skončil v seriálu Formule 2 celkově sedmnáctý. Nejlépe dojel čtvrtý v Monze.

„Minulá sezona nedopadla moc dobře. V té nové chci dokázat určitě víc. Všichni jsme hodně namotivovaní a já jsem připravený na novou výzvu,” řekl Delétraz.

Reklama

Související témata:

Doporučované