Hlavní obsah

Firmy nemohou své zaměstnance štvát jako politici své voliče, míní první dáma pojišťovnictví

Diskriminace kvůli věku? Někdy je to i vina nás starších, říká Jiřina Nepalová, ředitelka společnosti Renomia.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Politici by měli lidem dávat víc než jen peníze, tvrdí Jiřina Nepalová, jedna z nejvlivnějších českých manažerek.

Článek

Kdybych mohla změnit jednu věc ve společnosti, tak bych chtěla, aby lidé byli více spokojení a méně nakrknutí, říká v novém díle pořadu Kam to bude? Jiřina Nepalová, jedna z nejvlivnějších podnikatelek v zemi.

Před více než čtvrtstoletím založila v Hranicích na Moravě firmičku, z níž vyrostla dnešní Renomia. Největší makléřská pojišťovací společnost ve střední a východní Evropě s tržbami přes miliardu a pojistným ve správě přes deset miliard korun.

Za špatnou náladu ve společnosti podle ní nesou vinu hlavně politici, kteří sice rozdávají peníze, ale nezlepšují politickou kulturu. „U politiků poklesky přehlížíme. To by v byznysu neprošlo. Firmy se mnohem víc snaží, aby jejich zaměstnanci byli spokojení, protože jinak by na trhu nevydržely,“ popisuje Nepalová, která s podnikáním začala až těsně před padesátkou.

Setkala se někdy s podceňováním kvůli věku? Jak pojišťovnictví zasáhne kauza uzemněných Boeingů 737 Max? Proč by nikomu nepřála, aby musel pracovat tak, jako ona na začátku? A jak moc ji zasáhly kauzy nepoctivých pojišťovacích agentů? Podívejte se nahoře ve videu.

Pořad Kam to bude? vysílá celoplošná Televize Seznam.

Jak nás naladit? Jednoduchý návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované