Hlavní obsah

Florbalová show v Praze se blíží. Poslední domácí test před MS vyšel Čechům napůl

Čeští florbalisté mají za sebou poslední domácí prověrku před MS.Video: Martin Flousek/Český Florbal, Seznam Zprávy

 

Reklama

Český tým se naposledy před prosincovým mistrovstvím světa představil před domácími fanoušky. Mezinárodní turnaj v Pardubicích vyšel českému týmu z výsledkového hlediska na padesát procent. V pátek nejprve přišla prohra 0:4 s Finskem, kterou Češi odčinili nedělní výhrou 5:4 proti Švýcarům.

Článek

Závěrečnou konfrontací florbalové špičky před prosincovým mistrovstvím světa bude říjnový turnaj Euro Floorball Tour, který hostí švédská Uppsala. Pardubický turnaj měl ale obstarat zkoušku herní tváře týmu před domácím publikem, které nezklamalo. Na oba české duely bylo hlediště zaplněné. „Na střídačce jsem se občas zaposlouchal do té atmosféry, která tady panovala. Bylo to krásné a doufám, že jsme se fanouškům za jejich podporu odvděčili alespoň v utkání se Švýcary,“ říká obránce Milan Garčar.

První zápas proti úřadujícím světovým šampionům z Finska totiž výběru trenéra Petriho Kettunena nevyšel. Pouhých deset střel na branku a výsledné skóre 0:4 hovoří za vše. „Proti Finům jsme prakticky dvě třetiny vůbec nebyli na hřišti. I proti Švýcarům jsme měli hluchou pasáž, kdy jsme je dostali do hry, toho se musíme vyvarovat,“ upozorňuje kapitán Matěj Jendrišák.

Útěchu národnímu týmu přinesl výsledek utkání proti zemi helvétského kříže. Vyrovnaný průběh zápasu rozsekl dvě vteřiny před koncem základní hrací doby svým druhým zásahem v zápase Patrik Dóža, který rozhodl o výhře Čechů 5:4. „S dnešním výkonem jsem spokojený. Měli jsme tady v Pardubicích velmi náročný program, hráči byli opravdu unavení. I přesto podali nejlepší výkon na turnaji. Potěšily mě zejména naše protiútoky, kterých jsme měli spoustu,“ hodnotil zápas trenér českého výběru Petri Kettunen.

Tento týden se rozjíždí nejvyšší tuzemská soutěž Tipsport Superliga, na kterou v dalších týdnech navážou další elitní evropské ligy. Další akcí národního týmu bude turnaj seriálu Euro Floorball Tour, který hostí od 19. do 21. října švédská Uppsala. Vrcholem dvouletého reprezentačního cyklu pak bude domácí světový šampionát v Praze. Ten proběhne v české metropoli od 1. do 9. prosince.

Reklama

Související témata:

Doporučované