Hlavní obsah

Fotbalisté Německa titul mistrů světa neobhájí, na turnaji v Rusku končí už po základní skupině

Foto: Profimedia.cz

Němci se vrací z fotbalového MS 2018 bez úspěchu

Reklama

Porážka 0:2 od Korejské republiky jen podtrhla nepřesvědčivé vystoupení německého týmu na MS 2018 v Rusku

Článek

Němečtí fotbalisté jedou z Ruska domů mnohem dříve, než čekali. Už po základní skupině. Titul mistrů světa z Brazílie tak po čtyřech letech neobhájí.

Začalo to mizerným výkonem a porážkou 0:1 od Mexika.

Pak se zdálo, že se německý výběr na MS 2018 v Rusku vzpamatoval, když proti Švédsku otočil v závěru skóre a zvítězil 2:1.

Dnes, v posledním utkání ve skupině, potřebovali Němci v Kazani porazit celek Korejské republiky. Jenže odešli poraženi 0:2.

Pouhé tři body Němcům na postup ze skupiny stačit nemohly. Ze skupiny F prošly do dalších bojů celky Švédska a Mexika, z jejich dnešního vzájemného souboje odešli s výhrou 3:0 Skandinávci. Oba celky si tak zapsaly do tabulky po 6 bodech. A Němce jednoznačně předčily.

Ani další kouzla se sestavou německému kouči Joachimu Löwovi nepomohla. Znovu zařazený Mesut Özil jen potvrdil, že ho turnaj snad ani nezačal zajímat. Nedařilo se ale ani jeho spoluhráčům.

První pořádnou šanci si Němci vypracovali až po změně stran, Goretzku ale vychytal výtečný korejský gólman. Toho pak pořádně začal strašit až v závěru poločasu stoper Hummels, ale jeho hlavička z ideální pozice mířila úplně mimo.

Naopak Korejci chodili do brejků, v 91. minutě jeden z nich využil Kim Young-Gwon. A přišel ještě rohový kop a po něm trefa Son Heung-Min, hráče Tottenhamu. Sudí nejprve signalizovali ofsajd, ale po zhlédnutí videa branku uznali. A německá šance definitivně vyprchala.

Reklama

Doporučované