Hlavní obsah

Francouzská policie propustila Chrise Browna, vyšetřování údajného znásilnění ale nadále pokračuje

Chris Brown měl údajně znásilnit ve svém hotelovém pokoji mladou ženu.Video: Renáta Matoušková, AP, Reuters

 

Reklama

aktualizováno •

Americký zpěvák Chris Brown byl propuštěn z vězení. V úterý ho zatkla společně ještě s dalšími dvěma muži francouzská policie kvůli podezření ze znásilnění 24leté ženy. Podle prokuratury vyšetřování nadále pokračuje. Brown už v minulosti stanul před soudem například kvůli útoku na svou bývalou přítelkyni Rihannu nebo kvůli napadení fotografa.

Článek

Francouzská policie propustila amerického zpěváka Chrise Browna z vězení. V úterý ho zadržela pro podezření ze znásilnění a držení drog. Společně s Brownem zatkla policie další dvě osoby, podle Agentury AFP se mělo jednat o Brownova bodyguarda a kamaráda. Oba byli následně z vazby také propuštěni.

Prokuratura dále podle AFP uvedla, že zpěvák nebude trestně stíhán, ale vyšetřování bude nadále pokračovat. Brownův právník řekl agentuře, že zpěvák trvá na své nevině a podá trestní oznámení pro pomluvu.

Sexuální zneužití nahlásila 24letá žena, která tvrdí, že ji zpěvák znásilnil v jeho pokoji v hotelu Mandarin Oriental v noci 15. ledna. Žena potkala Browna v pařížském klubu poblíž Champs-Elyseé dříve toho večera. Zneužít ji měl i Brownův bodyguard.

Zpěvák byl v minulosti obviněn kvůli násilí už několikrát. V roce 2009 stanul před soudem kvůli útoku na svou tehdejší přítelkyni Rihannu. V roce 2016 ho zatkla policie v Los Angeles poté, co na ženu vytáhl zbraň. Později byl za tento čin propuštěn kvůli neprokázání viny. V roce 2017 byl obviněn z napadení fotografa, který ho vyfotil bez Brownova svolení. Propuštěn byl následně na kauci ve výši dva tisíce dolarů (v přepočtu asi 45 tisíc korun). Od té doby čeká na soudní proces.

Pokud by se zpěvákovi prokázala vina, může ve Francii za znásilnění dostat trest až 15 let vězení.

Reklama

Související témata:
Chris Brown

Doporučované