Hlavní obsah

Frenštát chce v dražbě prodat areál bývalých skladů civilní obrany

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Město chce areál prodávat v dražbě, aby získalo co největší možnou částku. Předpokládaný termín aukce je v lednu příštího roku.

Článek

Město Frenštát pod Radhoštěm na Novojičínsku chce prodat soubor pozemků a staveb v areálu bývalých skladů civilní obrany na Planiskách. Areál nyní město zčásti pronajímá podnikatelům a zčásti využívá samo. Prodávat se bude formou elektronické aukce a minimální cena byla stanovena na 50 milionů korun.

„Forma prodeje aukcí byla zvolena z důvodu transparentního výběru smluvního partnera pro uzavření kupní smlouvy. Cílem je, aby město prodejem areálu získalo co nejvyšší možnou částku,“ uvedl frenštátský starosta Miroslav Halatin (ODS).

Záměr prodat pozemky a stavby v areálu už schválili zastupitelé. Předpokládaný termín zahájení aukce je 25. ledna a konec 27. ledna. „O schválení samotného prodeje konkrétnímu kupujícímu, který by mohl vzejít z aukce, bude zastupitelstvo rozhodovat v únoru 2021,“ uvedl starosta. Prodejem areálu se zabývala pracovní skupina, která formu a podmínky prodeje stanovila mimo jiné na základě znaleckého posudku.

Areál byl vybudován jako sklady techniky a výstroje civilní obrany. Do vlastnictví města přecházely části areálu postupně. Poslední pozemky získalo město od státu v roce 2019.

Reklama

Doporučované