Hlavní obsah

Galerie nejlepších tenistek světa. První Češkou v ní může být už za pár hodin Plíšková

Přehled ženských světových jedniček podle žebříčku WTA.

 

Reklama

Česká republika se může poprvé dočkat okamžiku, kdy její reprezentantka bude nejlepší tenistkou světa. Pokud Karolína Plíšková zvládne semifinálový duel na French Open s Rumunkou Halepovou a postoupí do finále, posune se v nejbližším vydání světového žebříčku WTA na první místo.

Článek

Plíšková se už v průběhu druhého letošního grandslamu French Open propracovala na druhé místo světového žebříčku. A protože její konkurentky včetně světové jedničky Angelique Kerberové již z turnaje vypadly, může si česká hráčka brousit zuby na tenisový trůn.

Karolínu na cestě do finále čeká Rumunka Simona Halepová. Ta si na post světové jedničky také myslí, postup do finále by jí ale nestačil. Aby se dostala na první místo žebříčku WTA, turnaj by musela vyhrát úplně celý.

Vzájemné duely hovoří pro Rumunku, která je zároveň podle sázkových kanceláří favoritkou čtvrtečního semifinále. Obě hráčky se spolu potkaly pětkrát, Plíšková Halepovou porazila pouze jednou. Pro Karolínu může hrát její dosavadní skvělá forma a také fakt, že hráčky se poprvé potkají na antuce.

Zápas Karolíny Plíškové se Simonou Halepovou je na programu v 16:30.

Zařadí se Plíšková ke světové elitě?

Historicky nejúspěšnější hráčkou je Němka Steffi Grafová. Manželka tenisové legendy Andre Agassiho strávila na tenisovém trůnu celkem 377 týdnů. Jen o čtyřicet týdnů méně se z postu světové jedničky těšila Američanka Martina Navrátilová, původem z Československa.

Ženských světových jedniček bylo od zavedení tzv. open éry tenisu celkem 22. Na jejich přehled se podívejte nahoře ve videu.

Reklama

Doporučované