Hlavní obsah

Glosa: Soros už nestíhá ani kontrolovat hlásné trouby

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

George Soros, americko-maďarský finančník, investor a filantrop. Týká se ho většina spikleneckých teorií, které obíhají světem, a úplně všechny, které se týkají Maďarska.

Reklama

Článek

Jmenuji se George Soros, je mi 90 let a přiznám se bez mučení, že naplnit všechna vaše očekávání, všechny ty operace, kterými řídím Evropskou komisi, německou vládu, české novináře, ovlivňuju pochopitelně americké volby a hlavně celé to tažení proti Maďarsku, mě už poměrně zmáhá.

Ale když můj dobrý známý, mluvčí maďarského kabinetu Zoltán Kovács, zmíní vaše jméno pětkrát během prvních dvou minut vládní odpovědi k otázce dodržování právního státu, musíte si prostě takovou čest zasloužit.

Ráno napřed platím složenky. To byste nevěřili, kolik ty hypotéky Bakalových, Lukačovičových pisálků spolykají peněz. Pak mám první kolečko telekonferencí. Nejdřív vstává paní Merkelová. Ta už pomalu balí kufry, tak musím přes Vánoce vymyslet, kdo ji nahradí.

Pak musím sestavit agendu Evropského parlamentu - Zoltán mě trochu zaskočil sdělením, že europoslanci „provádějí Sorosův plán“, a já přitom neměl nic nachystaného. To už mám ale na mobilu toho blázna Erdogana, který se ptá, jestli může uvolnit další várku Syřanů do Evropy. Fakt to není sranda stíhat, protože už asi 65 let žiju v New Yorku a ten časový posun mě dost vyčerpává.

Pak nějaká nudná administrativa Středoevropské univerzity, kterou Viki Orbán, nevím proč, nemá v lásce. Asi neví, že si tam Zoltán Kovács udělal svoje Ph.D. Ten školu zřejmě proto nazývá György Sóros University.

Do toho děkovný mail od Věry Jourové, že si moje peníze ani nezaslouží, což je teda fakt, ale když Zoltán říkal, že ji platím, tak mi bylo hloupé té dobré ženě pár set tisíc na přilepšenou neposlat.

Letmo se podívám, co chystají Financial Times a New York Times, „hlásné trouby globalisty Sorose“, jak to ten rošťák Zoltán roztomile napsal. To už mi pípá esemeska od Joea Bidena, že můj nápad s fingovanou zlomeninou zánártní kůstky byl parádní. Jo, tyhle věci fungují, lidi!

Ale teď už mě omluvte, musím dneska ještě trochu zkomplikovat brexit, nechat se přednostně naočkovat koronavirovou vakcínou a hlavně sestavit agendu příštího unijního summitu. Evropská rada je podle Zoltána „Sorosův orchestr“, tak bych nerad, aby Macron a spol. neměli včas svoje notičky.

Reklama

Související témata:

Doporučované