Hlavní obsah

Golf se pro Spilkovou začal po letech stávat rutinou, změnila přístup a znovu patří k evropské špičce

Loni byla na evropském žebříčku čtvrtá a letos bude znovu bojovat o vrchol.Video: Josef Mačí

 

Reklama

Klára Spilková má za sebou nejúspěšnější sezonu v kariéře a letos na ni bude chtít navázat.

Článek

Mezi profesionálkami načíná už osmou sezonu. V teprve 23 letech je tak Klára Spilková zkušenou golfistkou. Letos bude mít ale na co navazovat, v minulé sezoně se jí totiž skvěle dařilo. Jako vůbec první Češka vyhrála profesionální golfový turnaj na evropském okruhu Ladies European Tour (LET) a celkově skončila na žebříčku čtvrtá.

„Nepřemýšlela jsem o tom, jestli bych mohla vyhrát, nebo prohrát. Po sedmi letech se to prostě povedlo. Bylo to pro mě velké zadostiučinění a také splněný dětský sen,” řekla pro Televizi Seznam Spilková.

Úspěšnou loňskou sezonu ale vykoupila trápením v roce 2016, kdy si až na posledním turnaji zajistila účast na LET i pro další rok. Od té doby ale hodně změnila. Po 12 letech vyměnila trenéra - Pavla Niče nahradila Lukášem Martincem. Změnila i celkově přístup ke golfu a znovu se jím začala bavit.

„Golf hraji už skoru 20 let a stávala se z toho pro mě rutina. S Lukášem jsme ale začali pracovat hodně na pocitových věcech, což mě z té rutiny vytrhlo a golf mě znovu začal bavit a naplňovat,” popsala nový přístup ke golfu Spilková.

Nejlepší česká golfistka začíná sezonu v Austrálii. S jakými plány do ní jde a co říká o kariéře na nejprestižnějším okruhu LPGA, se podívejte ve videu.

Reklama

Související témata:
Ladies European Tour

Doporučované