Hlavní obsah

Gorbačov prodává rezidenci v Bavorsku, chce za ni 200 milionů

Michail Gorbačov prodává sídlo v Bavorsku, realitní kancelář ho nabízí v přepočtu za téměř 200 milionů korun.

 

Reklama

Dříve do města Rottach-Egern jezdil Michail Gorbačov často, kvůli křehkému zdraví ho v posledních pěti letech navštěvoval jen málo.

Článek

Bývalý vůdce Sovětského svazu Michail Gorbačov prodává kvůli zhoršujícímu se zdravotnímu stavu své sídlo v Bavorsku. Pozemek s rezidencí z roku 1908 ve městě Rottach-Egern si pořídil před deseti lety. Realitní společnost chce za komplex s pozemkem o rozloze víc než 3 000 metrů čtverečních v přepočtu téměř 200 milionů korun.

Gorbačova s rodinou naposledy v Rottach-Egernu viděli v místním bistru před třemi lety, uvedl zpravodajský web Tegernseer Stimme. Dříve tam jezdíval často, zejména po smrti manželky Raisy v roce 1999.

Rezidence prošla v roce 2008 na přání Gorbačovovy dcery Iriny Virginskajové rozsáhlou renovací. Registrována je na její jméno, Irina vlastní podle listu Merkur v Rottach-Egernu i další nemovitosti.

Samotná rezidence má rozlohu téměř 700 metrů čtverečních, tři patra, knihovnu a několik pracoven. Kromě nevídaného výhledu na nedaleké hory nabízí i prostor pro wellness nebo saunu.

Město je mezi evropskými miliardáři velmi oblíbené - nemovitosti zde vlastní například prezident FC Bayern Uli Hoeness nebo ruský oligarcha Roman Abramovič.

Reklama

Související témata:

Doporučované