Hlavní obsah

Grandhotel Pupp se proměnil v dějiště filmu Stáří není pro sraby

Foto: Getty Images

Karlovy Vary

Reklama

Grandhotel Pupp se dnes na jeden den stal dějištěm nově natáčené komedie režiséra Tomáše Magnuska Stáří není pro sraby.

Článek

Na natáčení odpoledne dorazil s filmovým štábem režisér s protagonisty filmu, jimiž jsou Jiří Krampol, Rudolf Hrušínský, Luděk Sobota nebo Jan Přeučil. Děj je podle režiséra psaný na míru Krampolovi, který ztvárnil hlavní roli.

„Film je o čtyřech důchodcích, kteří si jedou plnit svoje poslední životní přání a jedno z nich bylo jít na večeři a přespat v hotelu Pupp. Oni tu spolu sedí, plní si ten sen, diskutují, hádají se a srandy tu dělají,“ popsal dnes pro ČTK Magnusek.

„Hlavní postava je taková nerudná, zemře mu manželka a on založí takzvanou urnatour. Na tom ta komedie je vlastně postavená, akorát se k tomu musí přistupovat citlivě, aby to nebylo cynické,“ popsal pro ČTK Krampol. Dodal, že natáčení si užívá i díky tomu, že má vedle sebe skvělé herce a kamarády.

Každý ze čtyř kamarádů je podle režiséra odlišný, mají jiné vlastnosti, zájmy i politické smýšlení. V příběhu se objeví například i mladý youtuber, vnuk jednoho z přátel, který výlet čtyř kamarádů zorganizuje.

Začátek natáčení původně plánovaný na březen zpozdil koronavirus. Točit se tak začalo až poslední květnový den. Film bude hotový na konci července a premiéra se plánuje na první čtvrtletí příštího roku, řekl Magnusek.

Film vznikl v rámci projektu Oživíme Česko, jehož cílem je podpořit české firmy, výrobky, služby i umění. Kromě karlovarského hotelu se děj filmu bude odehrávat na zámku Doudleby nad Orlicí, v liberecké zoo, v Ratibořicích nebo v Náchodě. Ve filmu se objeví také poslanec a starosta Náchoda Jan Birke.

Reklama

Doporučované