Hlavní obsah

Hamáček měl kolaps: Asi mi vyletěl tlak, už toho bylo moc

Foto: Jan Mihaliček

Vicepremiér Jan Hamáček.

Reklama

aktualizováno •

Vicepremiéra a ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) dnes postihla lehká zdravotní indispozice. Ministr zrušil svůj dopolední program.

Článek

„Mohu potvrdit, že pana předsedu Hamáčka postihla lehká indispozice, která se obešla bez lékařské péče. Jeho dopolední program byl zrušen,“ uvedla pro Seznam Zprávy mluvčí ČSSD Eva Gregorová a požádala o respektování jeho soukromí.

„Mám za sebou drobný kolaps. Asi mi vyletěl tlak, už toho bylo moc,“ potvrdil posléze sám Hamáček Seznam Zprávám zdravotní potíže. Událost se obešla bez asistence lékařů.

Šéf ČSSD nyní řeší vládní škatulata. Včera navrhl odvolání ministra zahraničí za ČSSD Tomáše Petříčka a prezident žádosti vyhověl. Hamáček ho chce nahradit současným šéfem kultury Lubomírem Zaorálkem (ČSSD). Ten však dnes řekl, že se zatím rozmýšlí, zda nabídku přijmout. Resort dočasně povede sám Hamáček, který už má na starosti Ministerstvo vnitra.

Večer bude řešit personální obsazení ministerstev v gesci ČSSD stranické grémium.

Hamáček není v posledních dnech prvním, koho postihl zdravotní kolaps. Minulý týden během jednání vlády odvezla zdravotnická záchranná služba do nemocnice hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Podle informací Seznam Zpráv Svrčinová byla v pracovní neschopnosti do minulé neděle a od začátku tohoto týdne by měla být opět v pracovním nasazení.

Předchůdkyně Svrčinové Jarmila Rážová pak nejspíš skončila právě kvůli zdravotnímu stavu - a obavám, které o ni v té souvislosti vyjadřoval již bývalý ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Vyčerpání se nevyhýbá ani politikům v zahraničí. Kvůli němu kupříkladu dnes odstoupil rakouský ministr zdravotnictví Rudolf Anschober.

Reklama

Související témata:

Doporučované