Hlavní obsah

Harry Potter se vrátí, tentokrát na televizi. HBO chystá seriál

Foto: Pixabay

Zatím není jisté, kdo bude seriál režírovat ani o čem bude.

Reklama

Harry Potter chystá návrat na televizní obrazovky, tentokrát jako seriál. Vytvoří ho studio Warner Brothers pro platformu HBO Max. Přípravy jsou zatím v úplných začátcích, tvůrci nechtějí prozatím věc komentovat.

Článek

Filmové studio WernerMedia se chystá vytvořit seriál o Harrym Potterovi, který bude dostupný na streamovací platformě HBO Max. Podle serveru CNBC by měl být seriál v rané fázi vývoje. Server se odkazuje na informace deníku Hollywoord Reporter.

Manažeři z HBO Max a Warner Brothers zatím hledají scenáristu a režiséra seriálu, neznají ani možný děj. Ještě nebyly uzavřeny žádné dohody mezi umělci a diskuze o podobě seriálu jsou stále v začátcích. „Ve studiu ani na streamovací platformě není vyvíjen žádný seriál Harry Potter,“ tvrdí prozatím HBO Max a Warner Bros. ve svém prohlášení.

Pokračování v televizním zpracování příběhu o Harrym Potterovi je hlavní prioritou HBO Max a společnosti Warner Bros., která spolu s autorkou knižní předlohy J. K. Rowlingovou vlastní práva. Právě to by ale mohlo být komplikací. Rowlingová totiž ovládá vše, co se týká značky Harryho Pottera.

Warner Bros. také v roce 2016 podepsal smlouvu s mediální společností NBCUniversal, která jí uděluje televizní distribuční práva, včetně amerických vysílacích, kabelových a streamovacích práv na celou franšízu Wizarding World, která je zaměřená na fiktivní svět Harryho Pottera. Platnost dohody vyprší v roce 2025.

Služba HBO Max začala v USA fungovat teprve loni v květnu, takže Warner Bros. musel uzavřít ještě vedlejší dohodu, která umožnila na této platformě vysílat všechna díla Harryho Pottera.

HBO Max chce konkurovat ostatním streamovacím službám, a proto sází na osvědčenou značku. Filmová série Harry Potter je jedním z nejcennějších děl studia Warners Bros. Filmy celosvětově vydělaly přes sedm miliard dolarů. Rowlingová k nim také přidává další úspěšnou sérii Fantastická zvířata, jejíž třetí díl by měl vyjít příští rok.

Zatím se jen spekuluje o tom, jak by mohl seriál Harry Potter vypadat. Je možné, že se v něm například objeví dospělý Harry Potter a další postavy, které figurují v divadelní hře Harry Potter a prokleté dítě, která měla premiéru v roce 2016.

Reklama

Doporučované