Hlavní obsah

Havel je zrůda a mocní tráví lidi zubní pastou. Kdo radí státu s byznysem v Číně?

Poradce CzechInvestu pro Čínu a kontroverzní články z minulosti.Video: Vojtěch Blažek

 

Reklama

Ředitel státní agentury CzechInvest, která láká zahraniční investice, má nového poradce pro Čínu - podnikatele Pavla Frosta. Muže, který podle všeho psal na weby konspirační články o spiknutí mocných.

Článek

Dnes už je na internetu k nalezení jen torzo z toho, co vše Pavel Frost napsal. O hloupém - jak tvrdí - přístupu Česka k porušování lidských práv v Číně. O „amorální zrůdě“ Václavu Havlovi. Nebo o tom, jak různá polotajná sdružení byznysmenů a politiků usilují o nadvládu nad světem.

Devětačtyřicetiletý Frost se nyní stal podle zjištění Seznamu poradcem generálního ředitele státní agentury CzechInvest, která do Česka láká zahraniční investice. Řediteli Karlu Kučerovi bude radit přímo z Číny, kde už skoro 20 let žije.

Podle informací Seznamu původně agentura s Frostem počítala na vyšší post - měl vést přímo její čínské zastoupení. Když se ale před několika měsíci vedení CzechInvestu dozvědělo o Frostových názorech a článcích, raději tento plán v tichosti stáhlo.

A Frost se stal - aniž o tom agentura veřejně informovala - „pouze“ poradcem generálního ředitele. S odměnou 20 tisíc hrubého měsíčně.

Frost tvrdí, že tyto články nepsal. Ani že se nikdy nezajímal o politiku. Seznam má k dispozici print screeny sporných textů, některé z nich teprve před časem z internetu zmizely. Jejich autor se podepisuje právě jako Pavel Frost - člověk žijící dlouhá léta v Číně.

Reklama

Související témata:

Doporučované