Hlavní obsah

A kdo naočkuje vás? V Česku máme víc strategií než vakcín

Foto: Profimedia.cz

Kdo z českých politiků nenabízí svou vlastní očkovací strategii, ten jako by nebyl.

Reklama

Článek

Jste ve stresu, jestli se na vás dostane očkování proti covidu? Nebuďte. V Česku máme tolik vakcinačních strategií… no skoro víc než vakcín. Všechny zkoumáme v podcastu Vlevo dole.

Naočkovat se můžete podle strategie vládního zmocněnce pro očkování „v nadsázce“, tedy premiéra Andreje Babiše. Pokud snad vakcínu nemáte, zavolejte mu a on vám ji osobně přiveze a píchne. Nebo vás naočkují hasiči vicepremiéra Jana Hamáčka v režimu „senátní volby“ – půjdete si do volební místnosti pro dávku v 1. kole a pak ještě ve 2. kole. Snad bude účast vyšší než při volbách do horní komory.

Samozřejmě se můžete nechat očkovat od ministra zdravotnictví Jana Blatného. „Pokud ovšem máte dostatek trpělivosti na rezervační systém nebo nějakého hackera v příbuzenstvu,“ říká v nejnovějším díle politického podcastu Vlevo dole Lucie Stuchlíková.

Pokud tedy Blatného mezitím nenahradí Roman Prymula se svou vlastní očkovací strategií. Poradce premiéra navrhuje odložit druhou dávku vakcíny na „až někdy jindy“. Zvolit můžete i velkokapacitní očkovací centrum jihočeského hejtmana Martina Kuby, které sice funguje, ale pořádně nemá čím očkovat.

„Kdybych si mohl vybrat, tak bych to zkombinoval. Nechal bych se naočkovat v očkovacím centru v Jihočeském kraji, vakcínu bych si nechal dovézt z Moravskoslezského kraje, protože tamní hejtman z hnutí ANO dostal nejvíc vakcín, a píchnout by mi to mohli Hamáčkovi hasiči,“ plánuje Václav Dolejší.

Jde Roman Prymula po ministru Blatném? A bude se Vlevo dole i dál točit ve středu? Dozvíte se v aktuální epizodě podcastu. Poslechněte si ji v přehrávači v úvodu článku.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího (@VacDol) a Lucie Stuchlíkové (@StuchlikovLucie), politických reportérů Seznam Zpráv, o české politice nejen vlevo dole, ale také vpravo nahoře. A občas i uprostřed, ale hlavně s nadhledem.

Politické kauzy, problémy tradičních stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Každou středu na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Kompletní archiv Vlevo dole najdete tady, další podcasty a audia Seznam Zpráv tady. Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Svoje podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

O Vlevo dole tweetujte a pište na sociálních sítích pod hashtagem #Vlevodole.

Reklama

Doporučované