Hlavní obsah

Herečka Kubařová o nové roli: Sama bych takhle svou duši otevřít nedokázala

Hostem nového dílu pořadu Bez frází plus nebyl sportovec, ale žena, která sportovkyním svůj hlas propůjčila – herečka Veronika Khek Kubařová.Video: Bez frází, Seznam Zprávy

 

Reklama

Hostem speciálního dílu pořadu Bez frází plus nebyl sportovec, ale žena, která úspěšným sportovkyním propůjčila svůj hlas: herečka Veronika Khek Kubařová v nových audioknihách Bez frází prožívala nelehké osudy známých lidí.

Článek

Příběh Evy Samkové rezonoval českou společností. Upřímné vyprávění olympijské sportovkyně o vztahu ke smrti blízkých vyvolalo mezi lidmi dojetí i snahu se zamyslet.

„I mně samotné je bližší emocionalita než racionalita. Vcítila jsem se do jejího hlubokého zážitku ze smrti, protože se s ní sama snažím pracovat a v celém životě řeším, jak ji vnímám. Rozuměla jsem tomu a příběh i vyprávění Evy Samkové můj pohled na ni hodně změnil,“ říká Veronika Khek Kubařová.

Nový díl Bez frází plus je speciální. O svém vnímání světa v něm nehovoří sportovec, ale úspěšná česká herečka, kterou si diváci oblíbili ve filmových rolích, na jevišti Dejvického divadla a nově ji mohou vnímat také v audioknihách Bez frází, kde Kubařová propůjčila hlas deseti českým sportovkyním.

Vedle Evy Samkové se vžila také do upřímného vyprávění bývalé hvězdy českého basketbalu Jany Veselé, která potlačila ego a je dnes v životě mnohem šťastnější, protože svět profesionálního sportu opustila. Nebo do pocitů plážové volejbalistky Markéty Slukové, která v Bez frází poprvé upřímně promluvila o rozpadu známé dvojice Kiki a Maki. O tom, jak se z nejlepšího přítele v našich životech ze dne na den stane soupeř.

„Musím říct, že načítání těchto příběhů pro mě bylo specifické. Hlavně proto, že jsou opravdové. Mám audioknihy ráda, ale většinou načítám jen beletrii, fikci. To, co sportovci vyprávěli, se ale skutečně stalo. Měla jsem z toho trošku stažený zadek, hodně jsem se bála. Měla jsem strach, aby si to pak ty holky neposlechly a neřekly: Bože, vždyť takhle já vůbec nemluvím?!“

„I v divadle lidé nevědí, jak to má skutečně být. Teď jsem ale načítala hluboké životní příběhy a intimní otevření duše. Samotnou by mě mrzelo, kdyby někdo můj příběh načetl, když to tak řeknu, debilně. I když já si ani neumím představit, že bych svůj příběh vyprávěla. Nechci o své subjektivní komnatě mluvit, pořád v sobě své zážitky zpracovávám a o některých věcech bych veřejně takhle otevřeně mluvit nedokázala. Už jen proto, že bulvár se umí chytnout i malých věcí a já to vídám vedle sebe. I intimní věci dokážou přetočit tak, že to člověku ubližuje. A na to já ještě nejsem připravená,“ říká Kubařová.

V rozhovoru ale nemluvila jen o sportovkyních, jejichž příběhy teď dobře zná. Mluvila také o svém vnímání života. O tom, jaké je štěstí na světě být.

„Vím, že to v téhle době může být hloupé, ale já poslední dobou zažívám až euforické stavy radosti ze života. Z toho, že můžu být aktivním strůjcem svých myšlenek, práce, prostředí, ve kterém žiju, i věcí, které propaguju. Cítím v tom obrovský prostor. Jako malé dítě jsem měla pocit, že mluvím s větrem. Teď v Kristových letech už jsem vypuštěná do světa, ve kterém mě nikdo za ručičku nevede. Nemám malé sny. Mě dokonce snít baví, zadávám si v nitru své přání a nezlobím se, když se náhodou neuskuteční.“

Celý rozhovor s herečkou Veronikou Khek Kubařovou o emotivních zpovědích sportovců, herectví i vztahu k dobrému vínu si můžete pustit v hlavním videu tohoto článku.

Pořad Bez frází plus vychází v premiéře na Seznam Zprávách každou sobotu v 17:00.

Reklama

Související témata:
Veronika Khek Kubařová

Doporučované