Hlavní obsah

Herní trapas roku. Sony stáhla kvůli chybám prodej hry Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 patří k nejvíce očekávaným videohrám roku.

Reklama

Sony dočasně stahuje prodej očekávané videohry Cyberpunk 2077 ze svého digitálního obchodu PlayStation Store. Verze hry pro konzoli PlayStation 4 je plná závad.

Článek

Videohra Cyberpunk 2077 patřila k nejočekávanějším titulům roku, prodeje její pozici potvrdily. Zároveň ji však provázejí potíže, kvůli kterým akcie tvůrců padají. A teď přišla další rána, hráči na konzolích PlayStation si na hru stěžovali v takovém množství, že jim Sony slibuje vrácení peněz. Informovala o tom agentura Reuters.

Hra je podle pařmenů plná chyb a závad a často se sama vypíná. „Sony usiluje o zajištění vysoké úrovně spokojenosti svých zákazníků, proto začneme nabízet plnou peněžní náhradu všem hráčům, kteří si zakoupili Cyberpunk 2077 prostřednictvím obchodu PlayStation Store,“ uvedla společnost. Zatím není jasné, kdy japonská firma Sony prodej obnoví.

Už začátkem tohoto týdne nabídla polská společnost CD Projekt RED, která hru vyvinula, vrácení peněz zákazníkům. Zavázala se také vydat aktualizace, díky kterým hru Cyberpunk 2077 vylepší, během ledna a února 2021. V pátečním vyjádření také uvedla, že hráči si stále mohou kupovat verzi hry v krabici a že všechny digitální kopie dosud prodané přes obchod PlayStation Store jsou použitelné.

Neobvyklé rozhodnutí firmy Sony je další ranou pro největšího polského výrobce videoher, jehož akcie na burze ve Varšavě kvůli nespokojenosti uživatelů spadly zhruba o 30 procent. Také videoherní recenzenti si firmě CD Projekt RED stěžovali, že neměli k novince dostatečný přístup ještě před jejím oficiálním vydáním 10. prosince.

Závady se objevují především na starších typech herních konzolí, jako jsou PlayStation 4 nebo Xbox One. Společnost CD Projekt RED uvedla, že u těchto konzolí měla věnovat větší pozornost tomu, aby se hra lépe hrála.

Herní studio CD Projekt RED původně oznámilo začátek vývoje hry Cyberpunk 2077 v roce 2012. V červnu 2019 ji velkolepě předvedl herec Keanu Reeves, který ve hře ztvárnil jednu z postav.

Hra měla dlouhý a problematický vývoj. Firma CD Projekt RED čelila kritice fanoušků, když oznámila, že její vývojáři budou muset pracovat přesčas, aby hru dokončili včas. Spuštění jejího prodeje se i tak muselo několikrát odložit.

Cyberpunk 2077 se odehrává v dystopickém kriminálním světě, jehož obyvatelé si vylepšují vlastní těla různými technologiemi. Podle odhadů by se hra mohla stát jednou z nejprodávanějších v historii.

Reklama

Související témata:

Doporučované