Hlavní obsah

Hlavou dolů a v oblacích - Švýcar předvedl stojku na laně mezi kabinkami lanovky

V oblacích a hlavou dolů - stojka na slackline mezi kabinkami lanovkyVideo: AP

 

Reklama

Jaké to je udělat stojku v horských oblacích, si vyzkoušel nadšenec ze Švýcarska.

Článek

Třicetiletý Švýcar Samuel Volery předvedl nebezpečně vypadající kousky na popruhu nataženém mezi dvěma kabinkami lanovky ve švýcarském Molesonu.

Akce byla součástí každoroční události Highline Extreme, na které se setkávají vyznavači aktivity zvané slacklining. Ta se od běžného chození po provazu liší tím, že popruh není natažený napevno, ale je pružnější.

„Byl to vždycky můj sen chodit mezi lanovkami, je to daleko dobrodružnější než běžné chození po laně mezi stromy nebo skalami," řekl Volery.

Co se týká bezpečnosti, Volery tvrdí, že nemá žádné obavy. „V této aktivitě nedošlo mnoho let k závažnému úrazu, takže tento sport není považovaný za příliš nebezpečný, pokud jsou lezci jištěni," vysvětlil.

Lezec ale uznává, že musel být opatrný, aby při zdolávání prudkého popruhu neuklouzl. „Je daleko těžší jít po popruhu do kopce, na konci jsem skoro začal sjíždět dolů," dodal lezec.

Během neobvyklého kousku ho doprovázela pětadvacetiletá Louise Lenoblová. Ta sice objevila slacklining teprve před rokem, ale od té chvíle prý věděla, že chce chodit v oblacích.

Reklama

Související témata:

Doporučované